Жълтото и останалите цветове

Последна редакция на 29/03/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 131 пъти

Жълтото има уникалната способност да подчертава по най-добър начин останалите цветове. Това важи в най-голяма степен за дървените елементи, особено когато става дума за тъмно дърво и комбинация от естествени тонове. Когато решите, че жълтото е цветът за вашата дневна, внимателно го комбинирайте с други нюанси. Жълто и бяло ще направят помещението просторно. Жълто и други силни акценти като червено, оранжево, зелено и цикламено, могат да придадат много артистичен и уникален вид, но следва да се създаде контраст с по-неутрални тонове, за да не бъде помещението дразнещо за окото.

Важно е да обърнете внимание на това, особено когато в жилището има деца – те са по-чувствителни и биха могли да станат изнервени или превъзбудени. Чудесна идея е съчетанието му с различни нюанси на сивото или бежовото. Черно или червено с жълто е агресивна комбинация, която се свързва със сигнали за опасност и не се препоръчва в интериора, но въпреки това бихте могли да я използвате в дребните детайли в жилището.

Свързано:

Идеи за хол Причини да използвате жълто в дневната

Теорията, че за малки помещения трябва да с използват светли цветове не винаги е валидна. Понякога с добре премерени цветови комбинации можете да постигнете забележителен ефект и да направите мястото настина много красиво и приветливо. Такъв е случаят и с тази чудесна малка дневна. Въпреки скосените тавани и изключително ограниченото пространство, интериорът е решен в свежи цветове и шарени акценти. Таванът и малката стена са оставени бели, което е добро решение за скосен елемент - по този начин светлиата се отразява и помещението не изглежда мрачно. За основаната стена е избран великолепне нюанс на зеленото, който е много наситен и едновременно с това мек. Той създава дълбочина в стаята и я прави по-разчупена. В контраст с него са подбрани останалите мебели. За ниски тавани е добре да се избира съразмерно обзавеждане, затова и за тази дневна е избран нисък шкаф за телевизор в бяло, както и семпла етажерка за книги. Две малки дървени масички оформят центъра на стаята. Основен акцент в тази снимка са, разбира се, ярко жълтите кресла, които са основен герой в този дизайн. Те са удобни, с леко ретро излъчване и ние сме влюбени в тях. За да се допълни и обедини сполучливата светове комбинация, е избран килим на нежни райета, който съчетава в себе си всички цветове от интериора на дневната.