Изберете модерния стил и удобство

Последна редакция на 19/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 254 пъти

Когато изграждате концепция за малката си дневна, ви препоръчваме да изпробвате нови идеи и да се поинтересувате от модерните стилове в дизайна. Понякога класическите концепции не са подходящи за компактни пространства. Често по-старите мебели са тежки и тромави.

  • Спрете се на ново, модерно и функционално обзавеждане, което изпълнява повече е от едно приложение. Примери за такива мебели са модулните дивани. Освен в обичайната им роля, те се преобразуват в маса с табуретки, падащо легло с бюро и всякакви други неподозирани екстри. Могат да се разположат и разместват така, че максимално да се използват спецификите на помещението. 
  • Използвайте правилни и изчистени геометрични форми. Същите можете да приложите чрез самите мебели - кръгла или квадратна холна масичка или пуф с подобна форма. Вариант е да декорирате стените с модернистичен геометричен принт или такъв да се вижда върху килима.  

Свързано:

Идеи за хол 4 идеи за малка дневна, с които да оптимизирате пространството

Харесва ли ви тази дневна? А изглежда ли ви голяма? В действителност е изключително малка, но благодарение на интересното решение да се постави огледало на цялата стена зад дивана, помещението изглежда два пъти по-просторно, отколкото е в действителност. И вие можете да постигнете подобен ефект, дори с по-малки огледала, поставени на подходящите места, така, че да отразяват светлината. Останалата част от обзавеждането също заслужава внимание. Фокус на дневната е чудесния цветен диван, декориран с възглавници. Той е подбран в зелено, което едновременно е интересно, но е и ненатрапващо се. Модерната масичка за кафе е с хубав метален акцент и модерна визия. Същото може да се каже за помощната масичка до дивана, която е в кръгла форма и има малко чекмедже за вещи - едновременно семпла и интересна. Килимът е чудесен акцент в помещението, оригиналният у дизайн създава усещането за настилка от истински речни камъни по пода. Семплата кръгла маса със столове пък, дава възможност на човек да се наслади на гледката през прозореца, докато пие кафето си. Цялостния дизайн е много уютен и жив, бохемски и без точно определен стил. Малките детайли му придават характер, а цялостното усещане е приветливо и гостоприемно - място за посрещане на гости, кафе с приятели и приятни разговори.