Килимът като отделен акцент

Последна редакция на 29/03/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 463 пъти

Както вече споменахме - килимите са чудесна идея, когато става дума за разчупване или разнообразяване на помещението. Освен като подова настилка, килимът може да играе роля и на цветен акцент, самостоятелен елемент или фокус на стаята. За тази цел ви е нужен килим, който да привлича вниманието – цветен, ярък, с красиви дълги влакна или в контрастен на останалия интериор цвят. Той може да оформи средата на дневната ви, да отдели едно голямо помещение на отделни кътове или да служи за контрапункт в дизайна. 
Създайте интериора на мечтите си и превърнете дома в място за почивка, семейни забавления и отпускане. Ако още не сте постигнали това, но мечтаете за промяна – ние можем да ви предложим стоици опитни майстори, които с радост ще осъществят и най-смелата ви дизайнерска мечта, ще създадат комфортни мебели специално за вас, ще боядисат стаите ви в цвета, за който винаги сте мечтали и то с професионализъм и желание. Не чакайте, а създайте още сега проект за ремонт съвсем безплатно на нашата платформа!

Свързано:

Идеи за детска Магията на килимите

Красивият килим може да е съвсем самостоятелен елемент от дизайна на помещението, поставен в центъра той създава своеобразен фокус и цялостния интериор може да бъде изграден около него. Или обратно - подбирайки правините цветове и шарки можете да постигнете чудесно обединяване на всички елементи в стаята. Тук сме ви подготвили именно такъв пример. Килимът е поставен посредата на помещението и красиво обединява всички цветове и форми, за да се постигне великолепен завършен вид. От тази детска стая можете да почерпите вдъхновение и идеи за интериора на дома ви. Тя е чудесен пример за оползотворено пространство, удобство и стил. Стаята е на малка площ, но е великолепно разпределена. Точно под прозореца е поставено удобно дървено бюро, което е в комбинация с голяма етажерка - това осигурява пространство за учене и подреждане на вещи и оформя едната стена. Леглото е поставен в дясно като пространството под него е използвано също за допълнителни чекмеджета. Под голяма и висока лампа е поставено меко кресло и е оформен кът за четене и почивка, а пространството до него е оформено като кът за рисуване и творчески занимания благодарение на голяма черна дъска с тебешири. Меки пастелни тонове и естествени материали са в основата на този великолепен дизайн на красива и семпла, едновременно с това функционална детска стая.