Организирайте пространството в новата си дневна

Последна редакция на 20/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 1 658 пъти

Стигаме до още един нагледно показан пример за преобразена дневна, в която старият кафяв ъглов диван се е превърнал в свеж бял акцент в интериора. И въпреки че може да ви се стори, че това е най-съществената промяна в помещението, не пренебрегвайте ролята на пространствената организация.

Както виждате на двата кадъра тук, ефектът от това да се извадят ненужни фрагменти от формулата на обзавеждането и да се смени позицията на основни мебели, може да бъде наистина впечатляващ. Допълнителни точки за съживена интериорна слава тази трансформирана дневна получава заради разкошния си бял килим, функционалната си холна масичка и стилните си златисти лампиони.

Вижте още: 10 невероятни кухни, претърпели пълна промяна

Свързано:

Идеи за хол Преди и след: 5 възхитителни трансформации на дневни

За да се чувствате свободни и релаксирани в дома си, е много важно пространството в него е да е умело оползотворено. Дневната е мястото вкъщи, където прекарваме немалка част от домашното си ежедневие. Ако същата е претрупана с излишни мебели и тъмни, прихлупващи цветове, това неминуемо ще доведе до потиснатото ви настроение. Да разгледаме сега колажа от две снимки, показан тук. Обърнете внимание колко е различна атмосферата в показаната на него дневна преди и след ремонта. Отляво виждаме как наличната площ, която и без това е малка, изглежда още по-тясна заради излишното струпване на обзавеждане. В отдалечения десен ъгъл е поставен голям ъглов кожен диван в кафяв цвят. Той частично закрива двукрилен средно голям прозорец с венециански щори, с което донякъде блокира притока на естествена светлина. Стените зад дивана и прозореца са кафяво-зелени. В близкия десен ъгъл забелязваме фрагмент от голяма маса, която вероятно служи за хранене и за работно бюро едновременно. До нея са поставени два черни стола, които пък са в цветова хармония с черна дървена масичка вдясно от дивана. Напускаме тази мрачна картинка, за да вземем глътка свеж интериор при снимката отдясно. Това е същата дневна, но с вече обновени мебели и далеч по-разумно оползотворено пространство. Подът е постлан с мек бял килим, а диванът отляво сега е преместен вдясно и е претапициран в бяло. Из него са посипани бели, жълти и кафяви възглавнички. Пред дивана забелязваме две тъмнокафяви дървена масичка на две нива, със стъклени плотове. Върху по-далечната има бяла ваза с бели цветя. При стената отсреща, която сега е със светъл кафяв нюанс, двукрилият прозорец се е сдобил с дълги бежови завеси. До тях виждаме два перлено-златисти лампиона отляво и отдясно, а до левия е поставено зелено стайно растение.