Видео стена - какво представлява?

Последна редакция на 18/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 1 279 пъти

Видео стена е конструкция, изградена от множество телевизионни или компютърни монитори, които заедно съставляват един голям общ екран. Сред компонентите ѝ са също хардуерен или софтуерен контролер, които, в зависимост от спецификите си, определят качеството на изображението, възможност да се излъчват няколко програми на един екран или една програма на различни, отдалечени източници.  

По-разпространено е видео стена да се използва за обществени и бизнес цели, в конферентни зали или стадиони например. Но спокойно можете да я поканите и в дома си, ако желаете да се наслаждавате на телевизия от ново поколение от първи ред в дневната си. На пазара вече могат да се открият разнообразни варианти за домашна видео стена, които ви гарантират несравнимо Full HD телевизионно изживяване. Очаква се до 2020 г. търсенето и предлагането на видео стени да скочи двойно. Производителите са стимулирани да посрещат все по-високите изисквания на иновативно мислещите си клиенти, съобразявайки се с бурния растеж на технологиите.

Вижте още: Как да изберем подходящ модул за телевизора в хола?

Свързано:

Идеи за хол Телевизия от ново поколение - видео стена или прожектор?

Представяме на вашето внимание част от дневна в модерен стил, където преобладават меките оранжеви и кафяви тонове. Наред с това впечатление прави засиленото присъствие на правилни геометрични форми. В центъра на събитията е застанала голяма домашна видео стена, изградена от осем монитора. Тя се намира на дясната стена в стаята и в момента на нея е изобразен кадър от речен бързей с разлистени в зелено клонки. Ако насочите погледа си в отдалечения ъгъл вдясно, ще забележите плътна кафява подвижна преграда. Последната по всяка вероятност скрива видео стената, когато тя не се използва. Срещу видео стената виждаме мек бял кожен диван, стъпил върху кафяв килим на бежови фигурки. Килимът е близък по цветови съчетания с декоративните възглавнички, видими върху дивана. Пред дивана са поставени две различни по височина масички със светли кръгли плотове, като в по-високия от тях се отразява белия абажур на висок лампион. Вдясно от последния, при отдалечената отсрещна стена, забелязваме мек кожен оранжев фотьойл, в който е оставена лилава декоративна възглавничка. До нея има още една малка кръгла масичка с деликатна декорация, над която пък е окачена абстрактна картина с оранжеви и тъмнолилави фрагменти. Допълнително осветление в стаята идва от дизайнерски аплик, монтиран вляво от вече споменатата картина.