Телевизия от ново поколение - видео стена или прожектор?

Последна редакция на 29/03/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 954 пъти

Истинският телевизионен маниак не се задоволява с някакви си невзрачни 19-24-инчови телевизорчета, които безславно потъват в общата интериорна картина. За тях домът е арена на истинска кино-зала. Там границата между поредния филм, мач или концерт и извънтелевизионната реалност е отдавна размита. Тази порода хора приветства подема на технологиите в TV-индустрията повече от всеки друг.

Ако се разпознавате сред тях и държите да съжителствате с телевизия от ново поколение, тази статия ще ви помогне да изберете измежду видео стена и прожектор. Не е нужно да чакате календарът ви да отбележи специална дата с празник, за да си направите подобен подарък. Запознайте се със спецификите, предимствата и недостатъците на двата иновативни TV-варианта. А в случай на нужда от ремонт на домашната ви техника, доверете се на доказаните специалисти в нашия сайт.

Свързано:

Идеи за хол Телевизия от ново поколение - видео стена или прожектор?

Гледането на телевизия в нечии домове се е превърнало в изключително важен ритуал. Има хора, които издигат телевизионното изживяване на качествено ново ниво и за тях е от съществено значение да са технологично максимално добре обезпечени. Картината трябва да е перфектна, звукът изчистен до съвършенство. Ясно е, че това не може да се постигне с обикновен телевизор, затова и се появяват нови предложения на пазара, като домашна видеостена и прожектор например. Сега насочваме вниманието ви към този колаж от две снимки, където са представени именно тези два типа телевизия от ново поколение. Поглеждаме първо към изображението отляво, за да се присъединим към компанията на едно видимо щастливо семейство, което си е осигурило автентично кино изживяване в дневната с помощта на домашен прожектор. Последният излъчва филм върху бяла стена, служеща за екран. Точно под картината забелязваме нисък бял TV-шкаф, а в синхрон с последния отляво е застанал висок лампион. Самият прожектор е поставен върху ниска сърцевидна холна масичка с жълта основа, а семейството, включващо мама, татко, малко момиченце и две плюшени приятелчета, се е разположило върху и до мек кафяв диван. При снимката отдясно попадаме на част от помещение, решено предимно в какаово кафяви тонове, където акцент е видеостена, изградена от четири монитора. Това е удачен вариант за домашни условия, тъй като от една страна осигурява широкоекранно изживяване, а от друга, не е прекомерно мащабно. Вляво от видео стената е поставен мек кремаво бял кожен стол, в чиято седалка виждаме черно-бяла декоративна възглавница.