Неподходящо поставени картини и рамки със снимки

Последна редакция на 16/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 460 пъти

Имате прекрасна картина, която сте закачили на стената или много снимки със спомени от различни щастливи събития? Това е прекрасно, внася личен стил и настроение в дома. Но при поставянето им трябва да се внимава. И най-красивият пейзаж ще изглежда притеснително, ако виси накриво. А от фотографиите няма да се вижда нищо, ако сте прекалили с бройката им или сте ги осветили неподходящо.

  • Внимателно подберете мястото на картините и снимките и ги позиционирайте така, че да изпъкват. Най-добрата височина за окачване е около 153 см от пода до средата на картината или снимката. Това е нивото на очите - точката, където попада погледът на човек на средна височина.
  • Също така не подценявайте рамките – важно е да подхождат на останалата част от интериора, да не са прекалено големи или претрупани. Помнете, че тяхната роля не е да бъдат акцент, а да оформят и да допълват.

Свързано:

Идеи за хол 5 грешки, които да избягвате, при обзавеждането на хола и дневната

Модерна дневна в пастелни цветове и смели мотиви. Представяме ви една изключително модерна и цветна дневна, в която са комбинирани различни шарки и стилове. Стените са боядисани в ментово зелено - чудесен цвят за помещение, което е общо и се ползва най-вече денем. Този цвят придава свежест и настроение, неутрален е и можете да го комбинирате лесно с различни мебели и други цветове. Ако изберете зеленото за цвят на стените придържайте се към неговите по-топли нюанси, за да изглежда помещението ви студено и неуютно. Останалата част от мебелите и обзавеждането са решение в бежово, бяло и леки акценти в синьо. Красивият бял триместен диван е елегантно декориран с шарени възглавници, които разчупват атмосферата. Дългите светли завеси отварят помещението и дават възмост да влиза естествена светлина. Масичката за кафе и скринът са избрани в дърво и сходни с останалия интериор цветове. Картините са в семпли рамки, окачени на идеална височина, за да се постигне максимален ефект. Ъгълът е оформен с модерна лампа.