Неудачно подбрани, спрямо пространството, мебели

Последна редакция на 19/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 377 пъти

Когато човек сменя жилището си, много често донася със себе си и някои мебели. Те може да са стояли страхотно в предишния апартамент или къща, но изобщо да не подхождат на новия стил, да са прекалено обемни или малки за помещението. 

  • Големите, тежки мебели оптически смаляват стаята. Те заемат сериозна част от пространството и създават усещане за претрупаност, особено ако помещението ви е с малки, до средни размери. Внушителният ъглов диван може да изглежда привлекателно в магазина и да е много удобен, както и масата от масивно дърво за дванайсет души. Но имайте предвид, че там ги разглеждате на фона на обширна площ, каквато обичайно е характерна за един шоурум, но не и за квадратурата на средностатистическа дневна. 
  • Малките, олекотени мебели се губят в твърде обширните за тях помещения. Те са удобни, функционални, лесни за разместване. Това е предимство, особено ако често каните гости или обичате да размествате и да променяте интериора. Ако обаче имате наистина голяма, просторна дневна, с високи тавани, подобно обзавеждане ще потъва незабелязано. Тук вече масивните решения са по-удачни. 

Затова винаги съобразявайте избора си на мека и секционна мебел с мястото, с което разполагате, както и с внушението, което желаете да създадете. 

Свързано:

Идеи за хол 5 грешки, които да избягвате, при обзавеждането на хола и дневната

С тази снимка ви представяме една изключително стилна дневна в светли тонове. Избраните цветове са бяло, бежово и златисто. Постигната е чудесна хармония, която носи спокойствие и предразполага към това да се отпуснете след тежък ден. В допълнение към цялостната гама са и естествените материали - дърво под разлина форма. Дизайнът и едното кресло са подбрани в бяло, което отваря помещението и не ограничава пространството, допълнени са с възглавници, които са в цвета на стените. Центърът на стаята е оформен с красива маса, изработена от необработено дърво - оригинално решение, което внася модерен и интересен вид на дневната. В допълнение - в същия стил е избрана и кошница, която може да изпълнява различни функции. За да добие интериорът завършен вид са добавени много малки елементи - преграда за камината, която е в цветовете на едно от креслата, няколко статуетки, ваза с живи цветя, както и саксия. По стените са окачени картини, които са в еднакви рамки и в големи бели паспартута. Стаята е светла и приветлива, а дизайнът е подходящ както за по-големи помещения, така и за по-тесни пространства.