Неудачно подбрани, спрямо пространството, мебели

Съветник за дома Дневна Източник

Когато човек сменя жилището си, много често донася със себе си и някои мебели. Те може да са стояли страхотно в предишния апартамент или къща, но изобщо да не подхождат на новия стил, да са прекалено обемни или малки за помещението. 

  • Големите, тежки мебели оптически смаляват стаята. Те заемат сериозна част от пространството и създават усещане за претрупаност, особено ако помещението ви е с малки, до средни размери. Внушителният ъглов диван може да изглежда привлекателно в магазина и да е много удобен, както и масата от масивно дърво за дванайсет души. Но имайте предвид, че там ги разглеждате на фона на обширна площ, каквато обичайно е характерна за един шоурум, но не и за квадратурата на средностатистическа дневна. 
  • Малките, олекотени мебели се губят в твърде обширните за тях помещения. Те са удобни, функционални, лесни за разместване. Това е предимство, особено ако често каните гости или обичате да размествате и да променяте интериора. Ако обаче имате наистина голяма, просторна дневна, с високи тавани, подобно обзавеждане ще потъва незабелязано. Тук вече масивните решения са по-удачни. 

Затова винаги съобразявайте избора си на мека и секционна мебел с мястото, с което разполагате, както и с внушението, което желаете да създадете. 

Намерете изпълнители в следните категории:

Боядисване Ремонт на баня Озеленяване Виж всички