Елементите на детския кът

Последна редакция на 28/03/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 510 пъти

След като определите мястото за детски кът, създайте атмосфера, която да стимулира детето да се занимава само. Мек килим в красиви цветове, любими играчки, подредени на ниски рафтове, които детето да може да достига, книжки и принадлежности за рисуване са сред подходящите за целта идеи. Осигурете на детето маса и столче, за да може да ви подражава, преструвайки се, че и то работи. Удобно меко кресло, в което може да седне с книжка или играчка също е прекрасно допълнение към интериора. Постарайте се да няма остри ръбове, чупливи предмети и опасни мебели, които биха могли да го застрашат по някакъв начин. Наредете всичко на неговата височина, за да е лесно достъпно и удобно. Нека повърхностите и настилките да са лесни за почистване и да не предизвикват алергии. Добавете красиви елементи и цветни мотиви, които да придадат настроение и пъстрота.

Стикерите за стена са ефектно, лесно и евтино решение за оформяне на детския кът – те са цветни, лепят се директно на стената, без да оставят следи след това, и чрез тях можете да очертаете и ограничите „детската зона“. Използвайте някои идеи, като цветни кутии или кошове за играчки, за да подредите всичко нужно и да стимулирате детето също да поддържа ред. Осигурете му достатъчно пространство, в което да може да се движи, да разпръсне играчките си и да се забавлява. Различната настилка на пода също може да ограничи мястото, на което може да се простира – килим, мека постелка или някакво ниско ограждение ще улесни отделянето на общите площи и неговото лично пространство. Децата обичат неща, които са по техните размери, затова малки алтернативи на вашите вещи са подходящо допълнение към детския кът– играчка телефон, малък лаптоп, който пее и свети, чашка за „детско кафе“ и вече работите заедно.

Свързано:

Идеи за хол Как успешно да комбинираме работно място и стая за игра у дома

Красив и стилен детски кът в пастелни тонове. Тук ви предлагаме елегантно решение за ограничени пространства. Малката масичка с две столчета дава възможност на детето да се занимава с различни дейности – рисуване, конструктор, писане на домашни и други. Красивата дъска със сменящи се листове ще запази стените от рисунки, а малчуганът ще може да изяви своята креативност. Книжките са подредени в практичен рафт с решетки, който не заема много място, но в същото време оформя ъгъл за четене и тихи занимания. За удобството на на детето в същия този ъгъл е поставен и мек фотьойл с красив принт, който едновременно допълва цялостния дизайн и създава цветен мотив. Настилката на пода е практична, светла и лесна за почистване, красиво декорирана с мек килим, на който детето да може да играе спокойно. Стените са решени в светло синьо, което действа успокояващо. Цялостното усещане е за малък личен облак, в който детето да се чувства комфортно, приятно и свободно да играе. Стената е декорирана с образователно пано, което създава красив цветен акцент. Усещането за цялостния дизайн е модерно, чисто, семпло и елегантно, спокойно би могло да се съчетае с останалата част от стаята и да бъде допълнение към дневна, хол или спалня.