Бъдете премерени

Последна редакция на 19/04/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 1 735 пъти

Премереността е в основата на съвършенството. Както твърде голямата претрупаност, така и тоталното еднообразие са белег за липса на добър стил и чувство за естетика. Затова не преминавайте от една крайност в друга в стремежа си да разнообразите дневната си. Намерете златната среда, баланса, хармонията. Това ще подобри не само външността на стаята, но и душевното ви състояние, когато се намирате в нея. Запомнете, че за да акцентирате на нещо ярко, то трябва "фонът" му да е по-неутрален, а не почти същия като него. И ако се колебаете между множество варианти за внасяне на разнообразие в интериора, не допускайте грешката да поставите всичко на показ. Ако се налага, хвърлете жребий, но изберете един вариант. А щом ви омръзне, веднага можете да го замените. 

Своите виждания относно това как искате да изглежда дизайнът на дневната ви, можете лесно да реализирате, като се свържете с опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка още днес и до 24 часа ще получите различни ценови оферти, измежду които избирате най-добрата за вас. Разгледайте профилите на кандидатствалите изпълнители, запознайте се с отзиви от предишни клиенти. След като проектът ви бъде завършен, споделете и своята оценка в сайта.

Свързано:

Идеи за хол Освежете дневната ефектно и бюджетно в 4 лесни стъпки!

На изображението виждате един перфектен пример за премерена, хармонична и стилна всекидневна. Тук основните цветове са бледите бежово, сиво, бяло. Едновременно се преливат, допълват, но и позволяват на всеки детайл да изпъкне. А за разнообразие е поставен акцент чрез зеленото. Дори не са използвани картини или други специални декоративни елементи. Просто масата е в резеда. За да се впише по-добре, крачетата й са в сиво. В допълнение са използвани две декоративни възглавнички, които създават удобство и уют, но и допринасят за естетиката в помещението. Основата им е в един от основните цветове в дневната - бежово, а в средата им има по един резедав квадрат, който им придава свежест и завършеност. Ако се загледате внимателно, ще забележите и малкото зелено цвете до лявата лампа. Освен това килимът е с интересни шарки, които обаче са в сиво, за да не отклоняват вниманието от зеления акцент. Обърнете внимание, че никъде няма непотребни разхвърляни вещи, нито купища сувенири, списания, книги.