Ефектни роло щори за артистична дневна

Последна редакция на 25/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 764 пъти

Друга страхотна алтернатива на класическите завеси са модерните роло щори, които се изработват от висококачествен текстил и се предлагат в необходимото разнообразие от цветове, така че да прилягат към всеки тип интериор. Можете да изберете плътни роло щори за пълно затъмняване на помещението, както и полупрозрачни варианти, които ще допускат естествената дневна светлина, без да отнемат от усещането за уединение в помещението.

  • Класическите роло щори от текстил със средно качество струват между 24 и 36 лв. за кв.м.
  • По-луксозните варианти, изработени от по-качествени платове или пък редуващи плътен и прозрачен плат, са по-скъпи и могат да достигнат ценови диапазон 40-90 лв. за кв.м.
  • Около 40 лв. за кв.м. струват и термо щорите, които ще предпазят вашия хол или спалня от жарките слънчеви лъчи през лятото.
  • Цените на роло щорите зависят и от вида на носещия профил. В случай че заложите на стандартен пластмасов профил, цената им ще бъде между 40 и 67 лв/кв.м. Алуминиевият профил пък оскъпява щорите и цената им достига до 50-75 лв./кв.м, докато профилът с десен, имитиращ дърво, може да оскъпи допълнително инвестицията с 5-10 лв.
  • Важно е да отбележим, че посочените цени зависят пряко от вида и качеството на избрания плат. Това е и причината ценовият диапазон на този вид вътрешни щори да бъде толкова голям.

Виж още: Бар столове – цени

Свързано:

Идеи за хол Вътрешни щори - цени

Слънчева, цветна и изключително красива – тази просторна дневна ни показва, че понякога невероятният домашен уют е постижим и в оживената градска среда. За целта собствениците залагат на удобни роло щори за прозорците, които през деня се сливат с белия таван и позволяват на жарките слънчеви лъчи да изпълват помещението. Тук холът, кухнята и трапезарията са обединени в общо просторно помещение, разкриващо невероятна гледка към пробуждащия се град навън. За да осигурят по-плавен преход между отделните зони у дома, майсторите оставят стените в стаята бели, а за пода избират тъмен ламинат, който прави помещението много по-стилно и елегантно. От гледна точка на обзавеждането, централна част в дневната заема удобният ъглов диван в приятни кафяви тонове, който е успешно съчетан с няколко пъстри и красиви възглавнички. За да осигурят допълнително място за гости, специалистите поставят и две меки бежови кресла с дървена основа, които се сливат със светлия килим на пода и допълват интригуващите овални табуретки. Практичната холна масичка пък е друг стилен акцент от обзавеждането, като семплата й визия е разчупена чрез поставянето на красиво саксийно растение. Кухнята тук разполага с масивен кухненски остров, който осигурява необходимото пространство за обработка на продукти, докато трапезарията притежава удобна дървена маса и светлосини столове.