Равносметката: къща или апартамент?

Последна редакция на 24/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 576 пъти

Ако теглим чертата под списъка с плюсове и минуси на живота в къща и апартамент, ще установим, че и двата варианта имат своите съществени предимства. Апартаментът например изисква по-малко разходи за поддръжка и при него вероятността да се окажем разочаровани от крайния резултат е сведена до минимум. Освен това той обикновено има сравнително удобно разположение, близо до спирки на градския транспорт, хипермаркети, аптеки, училища и други. Липсата на достатъчно развита инфраструктура при къщата пък е компенсирана с широк двор, място за паркиране, както и завидно спокойствие и уединение. Къщата ни дава възможност да направим всеки елемент от дома по свой вкус, като в бъдеще бихме могли също да разширяваме и променяме съществуващата конструкция спрямо нуждите на домакинството.

Включете се и вие в дискусията, която тече в най-големия форум за домашни ремонти “Направи сам”, а за построяването на вашия нов дом разчитайте на опитните професионалисти за строителство на сгради, регистрирани в MaistorPlus! Заявете проект безплатно още сега и се запознайте с техните оферти, които ще ви насочат кой е оптимално удачния вариант за вашето домакинство.

Свързано:

Идеи за хол Специалистите разрешават вечната дилема: къща или апартамент?

Малките апартаменти често изискват интегрирането на функционални решения за усвояване на пространството, които позволяват обединяване на кухня, хол и зона за хранене в едно общо помещение. Пример за подобен подход към разпределението на наличното пространство откриваме в този модерен дом. Непосредствено след входната врата се озоваваме в тесен коридор, който преминава в просторна стая. В ъгъла й е разположена кухнята, представена от изчистен бял кухненски модул с минималистичен дизайн. Кухненските шкафове тук са изработени от практични ПДЧ плоскости и дърво, така че кухнята да се превърне в пълноценна част от интериора на дома. Черният кухненски плот и ефектният кухненски гръб пък разчупват изчистения дизайн, особено в допълнение с кремавия гранитогрес на пода. Една от стените в коридора е превърната в страхотен стенен модул за съхранение за вещи, чиито бели плоскости практически се сливат със стените. Дневната пък разполага с ефектна стенна облицовка, наподобяваща дърво, която цели да уравновеси хладното излъчване на плочките, покриващи пода. Основен акцент от обзавеждането на дневната е белият диван, който е разчупен визуално с поставянето на черни декоративни възглавнички. Като допълнение към дивана е поставена и масивна мека табуретка в сходен стил. Килимът на пода пък среща приятните нюанси на сивото, кафявото и зеленото.