Изцяло червен интериор или само огнени акценти в обзавеждането и декорацията?

Последна редакция на 25/04/2024 от Розалинa Думанова
Източник | Видяно 1 246 пъти

Ако ще заложите на интериор изцяло в червено, имайте предвид няколко важни момента:

  • Използвайте различни тонове червено за стените, мебелите и декора - това създава динамика в интериора. Но не прекалявайте, границата между стилното обзавеждане и откровения кич е много тънка.
  • Позволете максимално естествена светлина и слънчеви лъчи да достигат до помещенията у дома - просторните прозорци са оригинална идея в огнено червения интериор.
  • Масивните завеси внасят стил и усещане за връзка с миналото - могат да се слеят с червения интериор, но също и да бъдат красив акцент, силно контрастиращ на огнения фон у дома.
  • Не на последно място е значението на осветлението - монтирайте допълнителни стенни лампи, вградени луни за тавана или изящни лампиони. Изборът е богат и не забравяйте, че силата на осветителните тела трябва да е добре съобразена и правилно комбинирана с плюсовете и минусите на всяко отделно помещение.

Ако все пак не обичате ексцентричните интериорни предложения, но харесвате червения цвят, то може да го използвате в декорацията. Малките детайли разчупват обстановката, внасят цвят и добро настроение, създават завършен облик - червеният цвят ще допринесе за усещане за мир и хармония, топлота и приветливост.

Свързано:

Идеи за хол Магията на огнените нюанси в интериора!

На този колаж от три снимки може да разгледате нестандартни идеи и предложения за дневна, където малките детайли и декоративни украшения са на преден план. Обзавеждането е винтидж, а сувенирите са навсякъде в интериора. На снимката от лявата страна виждаме снежнобял цвят, съчетан с червени акценти, а в допълнение - изобилие от декоративни елементи. Малка дървена пейка е фокусът, а над нея виждаме перваз, върху който прецизно са наредени изящни свещи и малки сувенири. Изобилието от възглавници създава не само динамика в интериора, ами и по-интересен и красив облик на помещението. На снимката горе вдясно виждаме част от средно голямо помещение, където винтидж диван е разположен в центъра на помещението. Изработен от дърво, и изцяло в огнени нюанси, той е умело съчетан с тапицирания стол вдясно и ниската холна масичка. На повърхността й можем да видим множество декоративни детайли - красива ваза със свежи цветя, чайник с чаша за чай и важни книжа. Вдясно е разположен и малък лампион, чието тяло отново е с дървен дизайн. На снимката отдолу е представена друга дневна, в чиято атмосфера отново цари мир и спокойствие. Огнените нюанси са водещи, а свежестта - основна, благодарение на многото представители на живите цветя. В средата на помещението е позициониран диванът, пред него виждаме малка маса, а от двете й страни - тапицирани столове. Масивен мек килим е покрил подовата настилка, а зад дивана виждаме и два прозореца, внасящи изобилие от естествена светлина и слънчеви лъчи. Малки картини са окачени върху червената стена, а вдясно виждаме и масивна, дървена холна секция, изцяло във винтидж стил.