Дневна за събирания с приятели

Последна редакция на 24/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 833 пъти

В случай че дневната ви е средище за чести събирания с приятели, разположете мебелите така, че да се създаде максимално комуникативна и удобна обстановка. За целта срещу дивана можете да разположите симетрично още един диван, така че да имате пряк визуален контакт с вашите гости. Друга идея е вместо втори диван, да разположите асиметрично две кресла, които много по-лесно можете да преместите от двете страни на дивана, ако не искате да затрудняват видимостта към телевизора. Специалистите препоръчват да съобразите формата и големината на холната масичка с разположението на мебелите. Между нея и диваните или креслата трябва да има поне 35-40 см. разстояние, така че да се създаде максимално комфортна обстановка.

Правилното обзавеждане на дневната е пряко свързано с нейните особености и вашите лични навици, затова е трудно да се даде формула на успеха, която да важи във всеки тип помещение. Въпреки това обаче, този справочник ще ви помогне да се ориентирате по-лесно какви грешки да избягвате при обзавеждането на дома. За качествената изработка на мебелите потърсете помощ от опитни професионалисти, като пуснете безплатна заявка в сайта!

Свързано:

Идеи за хол Интериорен справочник: 7 идеи за практично подреждане на мебелите в хола

В случай, че често посрещате близки и приятели в дома си, то задължително трябва да заложите на повече от един диван в дневната. Целта е да се получи оптимално удобна обстановка, в която вашите гости могат спокойно да комуникират, като едновременно с това имат лесен достъп до масата. Пример за подобно помещение е този артистичен хол, който разполага с два удобни дивана в сиво и розово. Те са допълнени с кокетни декоративни възглавнички в бяло и черно, които кореспондират с белите стени и създават ефектен контраст с ярките декорации. На пода пък е постлан мек килим от кожа, върху който откриваме бяла холна масичка с нестандартна форма. Диваните тук са разположени така, че гостите да имат пряка видимост към камината и картините над нея, а това допринася за създаването на по-уютна и хармонична обстановка. Впечатление правят още дребните саксийни растения, черното кресло и нестандартен полилей, които допринасят за създаването на вдъхновяваща атмосфера у дома.