Колоритност и очарование в стилен апартамент, вдъхновен от персийската култура

Последна редакция на 29/03/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 1 635 пъти

Винаги може да почерпите различни идеи от традиции, история, а защо не и от цяла култура. Ще ви представим една нетрадиционна идея за жилище, което е вдъхновено от персийската култура и е посветено на слънцето. Апартаментът се намира в Киев, но успява по невероятен начин да интерпретира древната цивилизация.

Ако и вие имате нужда да внесете глътка свежест в дома си чрез промяна на дизайна, може да се консултирате с професионалистите, които са регистрирани в MaistorPlus. Пуснете заявка и лесно сравнете цени и оферти, а майсторите ще ви помогнат да сбъднете всичките си креативни идеи.

Свързано:

Идеи за хол Колоритност и очарование в стилен апартамент, вдъхновен от персийската култура

Стаята е просторна и светла. Лисват врати и прегради, които отнемат от пространството. Дневната е бетонна, а дървените мебели и елементи добавят текстура и топлина. Откриваме ги в пейката, която замества дивана. Тя имитира ламперия и разчупва обстановката. Цветовата гама е в различни нюанси на сиво и синьо, а ярките цветове присъстват само като отделни елементи. Изкуството доминира. Тo е под формата на голяма и ярка творба, закачена точно над пейката в хола. Различните геометрични форми и текстури успяват да придадат вдъхновение и индивидуалност. Голям и отворен кухненски плот и високи столове загатват, че кухнята е в ъгъла. Дизайнът е вдъхновен от персийската култура и посветен на Слънцето. Това присъствие се открива под най-различни форми в апартамента. Най-основната от тях е в центъра. Върху бетонната стена е закачено произведение на изкуството, което символизира слънцето. Фокус е поставен върху осветителните тела. Лампите са несиметрично закачени из стаята. Те носят артистична нотка, а геометричността им характеризира стила. В подобна на тях форма, разположени точно над кухненския плот, са и саксиите.