Лекотата е ключова в японския дом

Последна редакция на 19/04/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 973 пъти

Значението на класиката остава постоянно във всички аспекти на живота. В този японски дом именно класическото разбиране за изчистени форми и невероятен дизайн е на първо място. Това се забелязва още с избора на цветове. Бялото несъмнено е най-подходящият фон за създаване на спокойствие и пространственост. За това конкретно усещане тук принос има и минималистичността, която тактично се е настанила в стилния дом. Вътрешните стълби и различните нива създават усещането за многопластовост. Заложено е на влиянието на естествената светлина, която в комбинация със семплите линии създава усещане за хармоничност.

Искате да пренесете всичко това и във вашето жилище, но не сте сигурни как да го направите? Доверете се на професионалните интериорни дизайнери, които бързо и лесно ще откриете в MaistorPlus, като заявите проект, напълно безплатно и без обвързване. До 24 часа получавате различни оферти, които да сравните, за да изберете най-подходящата измежду тях. Предварително можете да се запознаете с отзиви от клиенти, оставени в профилите на изпълнителите и така да вземете максимално информирано решение с кого да работите.  

Свързано:

Идеи за хол Невероятните и вдъхновяващи японски жилища

Съвременните домове залагат на отворените пространства и обединяването на различните помещения. Кухнята, дневната и трапезарията вече не са съседни, а обединени стаи. Липсата на преградни стени и врати вече остават назад. Просторът е търсен ефекти и неговото целенасочено постигане принуждава дизайнерите да експериментират в различни посоки. В това японско жилище властва хармонията. Тя е постигната чрез избора на цветова комбинация. Класическото черно и бяло си съдействат по невероятен начин. Бялото е в по-големи количества. Присъствието му се вижда в стените, тавана и пода. На негов фон са разположени черни мебели, отличаващи се с елегантност. Тяхната форма и ниската им височина придава минималистичност. За нея говори и липсата на излишни детайли. Впечатление прави масичката, която е комбинация от двата нюанса. Растенията заемат важно място и засилват връзката с природата. Забелязва се, че има многопластовост. Тя е постигната чрез малкото на брой стъпала. Тяхната функция е по-скоро декоративна, за да може да създадат усещане за етажност и пространственост. Големите прозорци допускат навлизането на естествената светлина, която озарява стаята. Осветителните тела са деликатно разположени на тавана. Те са поставени като правоъгълници, които изглеждат като част от интериора. Всичко е премислено и добре разположено. Това се дължи на добрите организационни решения.