Защо да изберете точно тези декоративни мотиви?

Последна редакция на 20/04/2024 от Светла Иванова
Източник | Видяно 1 231 пъти

Нищо чудно, ако тази тенденция ви изглежда изключително позната, защото "всичко ново е добре забравено старо". Модерните през 70-те и 80-те години геометрични мотиви се настаняват удобно и в съвременното обзавеждане, внасяйки уюта на една отминала епоха. Можете да избирате между овални, квадратни, правоъгълни форми или обикновени райета. Те всички провокират визуален интерес и могат да влязат в ролята на забележителен акцент. Уверете се, че избраната от вас шарка отговаря на вече създадената цветова схема, а геометричният принт не е прекалено голям, за да смали визуално помещението.

Ако скоро ви предстои освежителен ремонт на дневната или спалнята, не пропускайте да включите актуалните геометрични мотиви. Доверете се на опитни майстори, които ще ви дадат ценни насоки и съвети за визията на вашия дом. Направете безплатна заявка и сравнете конкурентните оферти, които различни изпълнители ще ви изпратят, за да направите най-добрия избор за вас.

Свързано:

Идеи за хол Как да включим модерните геометрични форми в интериора?

Ако сте почитател на еклектичния стил и обичате по-ексцентричния дизайн в обзавеждането на дневни, то топлите цветове, тапетите с геометрични форми и нестандартният дизайн на мебелите са точният избор за вас. Представяме ви дневни, които са с екстравагантно обзавеждане и красив интериорен дизайн. Холът от лявата страна на снимката е монотонен - жълтият цвят е водещ както за стените, така и в обзавеждането. Тапети в слънчеви нюанси и геометрични форми са водещи, а зоната за почивка се състои от правоъгълен диван с класически дизайн. Разположен плътно до стената, жълтият му цвят отлично се слива с тапетите, а холната масичка е изцяло дървена със светлокафяв цвят. Декоративни елементи са разположени на повърхността ѝ, а основните им багри отново са в слънчеви нюанси. Удобно и меко кресло е част от холното обзавеждане, а жълтият му цвят е в тон с останалата част от интериора. От лявата страна на дивана виждаме малка етажерка, която допълва интериора, а декоративните украси върху рафтчетата създават по-интересен и разчупен дизайн. Подовата настилка е последният щрих, който създава уютната атмосфера и слънчево настроение в помещението - жълтият цвят и тук е водещ. От дясната страна виждаме подобен дизайн, но различията са видими - нюанси като червено и синьо са добавени към дизайна на мебелите. Холната масичка е с по-нестандартен вид, а черно-белият стол с мека тапицерия е красиво допълнение.