Първи вариант: мебелите са подредени около фокусен център

Последна редакция на 18/04/2024 от Мария Колева

В този хол мебелите са подредени около камината, а телевизорът е скрит от плакат:

  • Определете кой е фокусният център. В много холове това е телевизорът, около който вечер сяда цялото семейство. Това обаче може да бъде и камината, домашната библиотека, красивата гледка от прозореца и т.н. 

  • Разположете мебелите, така че всички да са обърнати с лице към фокусния център и да образуват полукръг. 

  • Когато вниманието на хората в стаята не е насочено към фокусния център, можете лесно да създадете обстановка за забавление и приятни разговори като обърнете фотьойлите срещу дивана или един срещу друг. Също така можете да прибавите големи възглавници за сядане на земята или табуретки, за да настаните още гости.

Вижте още: Стилен интериор на апартамент в Бразилия

Свързано:

Идеи за хол Как да разположите мебелите в хола

На вашето внимание е дневна - прецизно обзаведена в съвременен стил. Разнообразието от мебели и различни елементи в декорацията я правят красива и специална. Диванът е малък и правоъгълен, а за повече място около масата се "грижат" двете кресла отдясно. Акцентите върху тях значително се открояват на фона на бежовия цвят.. Зелените възглавници отлично се съчетават с изобилието от цветя в стаята. Поставени в красиви вази, създават усещане за хармония. Холната маса е с квадратна форма и леко в индустриален стил. Акцентът в дневната пада върху камината срещу дивана. Виждаме, че непосредствено над нея има и телевизор, който много деликатно е замаскиран с внушителен плакат. От дясната страна е разположен шкаф с типичните за традиционния стил стъклени врати. Настолни лампи и картини също не липсват в тази дневна. А пианото в дъното на стаята е още една сантименталност в избора на интериорен дизайн за дневната. Френските прозорци внасят стил, а също и достатъчно светлина в хола, а пердетата и завесите към тях са в тон с останалата част от интериора. Семпли и неутрални цветове изпълват тази дневна, а декоративните елементи допълват красивия ѝ облик.