5 модерни тенденции в интериорния дизайн за 2015

Последна редакция на 25/04/2024 от Антония Саранеделчева

Актуалните интериорни тенденции за 2015 съчетават лукс, спокойствие и гъвкавост в дизайна на мебели и цялостното вътрешно обзавеждане. Включват класически, ретро и съвременни дизайнерски идеи, използват се традиционни и нови материали, нови декоративни елементи, екзотични и етно мотиви и изненадващи комбинации от текстури.

Според професионалистите, модерния интериор е този, при който съвременните дизайнерски идеи са съчетани с антики, кадифе и коприна или резбовани дървени акценти, комбинирани с индустриални метални детайли, като изглеждат изключително стилно и оригинално. Тези тенденции отразяват желанието за създаване на ярък и запомнящ се интериорен дизайн, който да придава необходимата персоналност на жилището.

Актуалните тенденции в интериорния дизайн през 2015 са очарователно съчетание на традиционни материали, форми, щампи и идеи с нови продукти и богати цветове. Те са като възхвала на индивидуалността, спокойствието и гъвкавостта. Уникалният характер и очарователните детайли са важна част от декорирането на домове, офиси, обществени сгради и хотели. Според професионалните интериорни дизайнери и архитекти, актуалните тенденции за 2015 година са елегантни и изискани, залагат основно на индивидуалност, творчество и иновации, класически лукс, съчетан с многостранна функционалност.

Свързано:

Идеи за хол 5 модерни тенденции в интериорния дизайн за 2015

Уютът може да присъства дори и в жилища, чийто размери не са големи и просторни. Тази дневна е типичният пример за това. Минималистичният интериорен стил е много удачен за квадратурата на помещението. Изобилието от мебели е заменено с удобен дизайнерски стол, малка холна секция и различни декоративни елементи, разчупващи интериора и вдъхващи свежест в атмосферата. От лявата страна е разположен стол с интересен дизайн, черен цвят и метални крачета, отново с нестандартна форма. За допълнителен комфорт се грижат другите две части от комплекта - удобна табуретка и практична "холна масичка", разположена в центъра на дневната, служеща за разположение на различни предмети и вещи. Черният цвят на обзавеждането много умело е съчетан със сиви нюанси за пода и стените. А, за да не бъде обстановката черна и сива се грижат огнените нюанси и белият цвят на холната секция. Тя също е подчинена изцяло на наминималистичния стил, а разположението й внася динамика в обзавеждането. Дизайнът й е оригинален и много добре пасващ на интериора на дневната. Разделението й на отделни квадратчета допринася за разчупения дизайн, а саксийните цветя внасят свежест и добро настроение. Декорацията е представена от красив лампион, отново в черно, а също и изобилие от рамки със снимки, разположени до телевизора. Завършващият акцент в дневната е зебровият елемент под холната секция. На сивия фон, нестандартният избор е сполучливо допълнение към дизайна на помещението и прави дневната нестандартна и уютна.