Обърнете внимание на разположението на дивана и телевизора

Последна редакция на 18/04/2024 от Мария Колева

Според Фън Шуй можем да внесем допълнителен уют и хармония в дневната, като обърнем дивана към входната врата на стаята. По този начин допълнително ще отворим пространството пред нас. Също така е добра идея диванът да се сложи възможно най-близо до стената. Тази схема на интериорен дизайн отговаря не само на принципите на Фън Шуй, тя е заложена и от нашите еволюционни инстинкти. Ние винаги искаме да седнем в "положение на власт" и да контролираме всичко, което е около нас.

Добре е фокусът в интериора да бъде далеч от разсейващата електроника. Самото място, където ще поставите телевизора, не е чак толкова важно, колкото как ще го скриете, когато не се използва. Добра идея е да имате отделна стая за гледане на телевизия, а всекидневната да бъде център за социална дейност и общуване с близките хора. Ако няма как да сложите телевизора в друго помещение, можете да го скриете зад плъзгащи се врати или да го покриете с подходящ калъф.

Виж още: Как да преобразите домашната библиотека

Свързано:

Идеи за хол Как да постигнем хармония в дневната с Фън Шуй

Преходността между дневна, кухня и трапезария е един от акцентите на еклектичния стил в интериора. Този дом много добре е съчетал обзавеждането с наличното пространство. Бежовата атмосфера с тюркоазени мотиви създава настроение, както за цветовете на стените, така и в обзавеждането. Меки дамаски за дивана и фотьойла и стъкло, като основен материал за холната маса придава усещане за разнообразие в дизайна и качествено съчетаване на различните елементи и материали. Както холната, така и трапезната маса са с меки и овални форми, а столовете са с леки винтидж мотиви. Кухнята е семпла и компактна, а декора на стената допълнително придава елегантност и стил, раздвиженост и красива атмосфера. Акцентът в този дом пада върху килима в тюркоазен цвят и панорамните прозорци, заемащи цялата външна стена. Светлина, стил и красив дизайн - съчетани в едно помещение в типично еклектичен стил.