Премахната стена отваря просторна кухня и влива светлина в дневната!

Последна редакция на 25/04/2024 от Екатерина Димитрова
Източник | Видяно 2 169 пъти

Как решават нуждите си собствениците на тази стара селска къща:

  • Премахват по-голямата част от стената на неизползваемата зимна градина, като отварят пространството към голямото общо помещение. Това позволява светлината от поредицата прозорци да нахлуе пищно в голямата стая. Създава невероятно усещане за простор и лекота. Именно в това нефункционално преди кътче, те преместват кухнята. Стопанинът на дома е отявлен кулинар. Готварството е негова страст и това решение особено му допада. Вместо да се изолира в малката кухня, готвенето става достояние на всички присъстващи във всекидневната.
  • Вграждат в останалата част от стената двулицева камина, която отоплява едновременно мекия кът и кухнята.
  • Обособяват отделна точка за трапезария, която е между кухнята и хола и се явява връзката между двете пространства.
  • На мястото на старата кухня отделят малка спалня с баня и тоалетна, като използват съществуващия водоснабдителен възел.

Ето как, вместо да харчат допълнителни средства за пристройка, те рационално решават нуждата от спалня, баня и тоалетна, разполагайки функционално с наличните 80 квадратни метра площ.

Свързано:

Идеи за хол Модерен дом с хижарски дух

Просторно помещение с две основни оперативни зони. В ляво зона за готвене, кухненски остров – мебели екрю MDF, плотове от меламин в дървесен цвят. В дясно, мек кът в хижарски стил. Двата сектора се диференцират от дизайна и различните видове подови настилки и в същото време, са обединени от общата двулицева камина. В помещението се надпреварват супермодерния стил на използваните материали –гранитогрес, керамика, щампован бетон и ретрото на дребните детайли в автентичните гредоред и носещи вертикали. Дървена, масивна масичка за кафе се кипри пред запазения плюшен диван в сиво и бордо. Върху него кокетно е преметнато турско синьо памучно одрало. Голям пън в естествен цвят е добавката до масичката за кафе. Оригинален лампион с крак дървен ствол финишира симбиозата на модерно и рустик.