Цени за ремонт на дограма, който включва единствено регулиране

Последна редакция на 25/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 503 пъти

Регулирането на дограмата или т.нар. реглаж, е услуга, която спомага за по-лесното и удобно отваряне и затваряне на дограмата. Това е стъпка, която майсторите предприемат преди категорично да потвърдят, че е необходима подмяна на обков. Какви обаче са цените за този вид ремонт на дограма?

  • Регулирането на долните и горни панти на прозорец започва на цена от 10 лв за брой, като средно обаче варира между 15 и 30 за брой.
  • Реглажът на балконска или вътрешна врата пък най-често струва между 20 и 40 лв за брой, като подобна услуга е достъпна и на цени от около 15 лв за брой.
  • Друга често срещана повреда по дограмата е свързана с бравите и патроните. Подмяната на тези елементи струва между 5 и 10 за брой.
  • Специалистите препоръчват при ремонт на дограма винаги да взимате предвид възможността да има такса за посещение от страна на специалиста. Най-често тя възлиза на 10-20 лв.

След като знаете цените за основните типове ремонт на дограма, вече можете да пристъпите и към отстраняване на възникналите повреди! За целта не се колебайте, а направете заявка в MaistorPlus, за да получите оферти от опитни професионалисти в категория Дограма и остъкляване за вашия град! Услугата е напълно безплатна и не ви ангажира допълнително, а само предоставя възможност да изберете лесно и бързо точната оферта за своя дом и бюджет!

Свързано:

Идеи за хол Колко струва успешният ремонт на дограма у дома?

Представяме ви един страхотен градски апартамент, усвоил изключително тясно и на пръв поглед неприветливо пространство. С малко усилия и добри идеи обаче то е превърнато в кокетна стая, обединяваща уютен хол и удобна трапезария. Първата стъпка тук е изборът на цветове и елементи за основата на помещението. Така плавният преход между отделните зони е постигнат чрез поставянето на подова настилка от светъл ламинат, която е комбинирана с изчистени бели стени и таван. По този начин стаята изглежда по-просторна и чиста, като за този ефект допринася и отворения достъп до терасата. Дневната тук е компактна и семпла, като представлява преходна зона между масата за хранене и кътчето за отдих и релакс, разположено отвън. За целта в хола е поставен удобен диван, подчинен на тъмните нюанси на сивото, който е съчетан умело с декоративни възглавнички с интригуващи цветове и десени. Первазът до дивана пък компенсира липсата на холна масичка, която би затруднила преминаването между отделните зони в жилището. Трапезарията тук е обзаведена с красива маса за хранене с основа от светло и тъмно дърво, върху която е поставен стъклен плот. Той придава необходимата доза елегантност на жилището, особено в комбинация с картините и дребните бляскави декорации, разположени на различни места в помещението.