Построяването на подобна къща е изгодно

Последна редакция на 19/04/2024 от Ани Атанасова

Ако една от причините да не се решавате на Хобит къща за ваш дом са парите, то тогава е добре да знаете, че всъщност строежът ѝ излиза доста по-изгодно, отколкото предполагате. Хобит къщата на ентусиаста Саймън Дейл възлязла на около 5000 долара, което в български левове се равнява на малко над 8,500 - доста приемлива сума в сравнение с построяването на една обикновена къща.

Причината да е възможно вместването в подобен бюджет, е че хобит домовете обикновено се правят със строителни материали, които природата предлага. Не се налага да пазарувате скъпи тухли, бетонови блокчета и други подобни. Даже колкото по несъвършени и разлинчи във формата им са градивните камъни и дървени елементи, толкова по-автентично ще ви се получи жилището. 

Свързано:

Идеи за хол Надниквали ли сте в Хобит къща?

Предстои да разгледаме една малка и безспорно уютна дневна в провансалски стил, в която белите стени си правят компания със стоплящи обстановката дървени елементи. Помещението е част от хобит къщата на Саймън Дейл, който той сам построява. Ако искате да се разходите и из останалата част от дома му, непременно вижте ялата пубилкация, част от която е настоящата снимка. Гарантираме ви, че разходката много ще ви хареса. А сега нека се върнем към огледа на дневната. Забелязваме че за настилка на пода е избран естествен дървен паркет. Върху него са постлани два пъстри килима, които, заедно с кожата пред запалената камина, веднага стоплят душата. Споменатата камина е бяла и е разположена в лявата част на стаята. Ако се вгледаме внимателно, няма как да не забележим, че в огнището ѝ вече са подредени дърва за огрев. На известно разстояние от камината, върху един от килимите, е поставено кафяво кожено кресло. Позицията му е перфектна за наблюдаване играта на огъня, когато същият се появи. От двете страни на камината са поставени средно високи лампиони, които имат тайнственото излъчване на средновековни фенери. При бялата стена отсреща забелязваме малка кръгла дървена врата, а от двете ѝ страни са монтирани открити рафтове, върху които има картини с пейзажи.