Съчетание на различни нюанси

Последна редакция на 20/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 091 пъти

Класическото значение на думата монохромен в модата и изкуството има различни определения. Основно понятието се използва за обозначаване на едноцветна комбинация, при която варират нюансите на цвета, за да се постигне разнообразие и релефност на образа. Но освен това монохромни се наричат и черно-белите графични съчетания, доколкото те се явяват най-тъмните и най-светлите тонове в цветовите гами.

Подбрали сме този стил именно за дневната, тъй като това е помещението, в което могат най-успешно да се съчетаят различни текстури, материи и да се изгради най-цялостен дизайн. За начало можете да се спрете на любимия си цвят и да изберете нюансите, които най-хармонично ще се впишат в представата ви за идеален интериор. След това подберете различни материали, с които мястото да стане интересно, стилно и елегантно.

Вижте още: Четири красиви дневни в скандинавски стил

Свързано:

Идеи за хол Как успешно да приложите монохромен дизайн в дневната

Монохромно не означава задължително черно-бяло. Ние сме подбрали няколко идеи за великолепни монохромни цветни дизайни, благодарение на които дневната ви ще придобие елегантен вид. В този семпъл и красив интериор можем да открием всички елементи за създаването на идеалната дневна с комбинирани нюанси. Тук цветове те са подбрани в гамата на бежовото, оранжевото и кафявото. Топлите гами правят помещението уютно и приветливо. За пода е подбран мек, светъл килим. Стената е в наситело оранжево, което красиво контрастира с останалия декор. На нея е поставено декоративно слънце, което идеално се вписва в цялостната концепция и създава релеф и триизмерност. Мебелите са също светли, тапицирани в бежово. Големият диван е допълнен с малки възглавници с различни елементи - материи и мотиви. Останалата част от обзавеждането е от тъмно дърво, което чудесно допълва палитрата от цветове. Посредата на стаята е поставена много интересна малка помощна масичка, също от дърво. Тя създава център на помещението и е с много оригинален дизайн. Малките детайли придават цялостен и завършен вид на дневната - металните елементи придават нежни отблясъци, а елегантните дълги пердета оформят помещението и пропускат само чудесна леко приглушена светлина. Това е един класически, непреходен вид, от който можете да почерпите вдъхновение и идеи за интериора на дома.