Съобразете стила на люлката с останалата част от интериора

Последна редакция на 20/04/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 1 489 пъти

Ако помещението, в което ще поставите люлката, е решено в по-семпъл и изчистен стил, изберете подобни характеристики и за новия аксесоар в него. Можете да съчетаете дизайна на люлката с този на някоя друга основна мебел - маса, саксия и т.н. Ако обаче искате именно да разнообразите обстановката, внасяйки нестандартната мебел у дома, тогава заложете на по-екстравагантна и екзотична визия на люлката.

Ако сте се убедили, че поставянето на люлка вкъщи е страхотна идея, препоръчваме ви да не търсите готови решения в магазините, защото едва ли ще откриете нещо, което напълно да ви удовлетвори. За подобна неконвенционална идея запретнете ръкави и я измайсторете сами или се обърнете към професионален дърводелец, който ще конструира люлка специално според вашите желания. 

Такъв можете да откриете чрез безплатна заявка в MaistorPlus, като опишете накратко какво сте намислили. Ще получите конкретни ценови оферти от регистрираните при нас специалисти. За още по-голямо улеснение в избора ви, в онлайн профилите на въпросните майстори може да прочетете повече за техните услуги, както и оставена обратна връзка от предишните им клиенти.

Свързано:

Идеи за хол Поставете люлка у дома

Представяме ви две помещения, които впечатляват с нестандартния си дизайн. Дървото в тях е водещият елемент, а просторът - основен. От лявата страна виждаме невероятно светла всекидневна, в която скандинавският, снежно бял цвят е водещ както за пода, така и за стените и тавана. Френски прозорец е разположен до стъклената врата, а непосредствено до тях виждаме и невероятна люлка, явяваща се като изключително оригинален елемент от декорацията. Артистичността обаче не свършва до тук. Таванът на помещението е изграден изцяло от дървени греди, а белият им цвят се слива с останалата част от интериора. Дървото е основен материал и в обзавеждането - плътно до стената, виждаме масивна холна маса. Правоъгълната й форма и тъмен цвят са изцяло в тон с дизайна на помещението, а непосредствено до нея - тапицирани, класически столове в различни цветове, още един прозорец, "грижещ се" за простора в дневната и зелени цветя, внасящи свежест и добро настроение. Килимът е основният елемент, внасящ усещане уют, а от лявата страна на помещението виждаме и още една холна маса с кръгъл дизайн, и малка табуретка в червени багри. Приветливият облик на помещението се засилва и от изящният полилей, отново в снежно бял цвят. От дясната страна на снимката виждаме друго помещение, чийто дизайн е много по-изчистен, семпъл, но в същото време изключително красив. Дървото е основният материал както за люлката, окачена с вериги, така и за пода и тавана. Природни елементи внасят настроение и приветлив облик, а дървените греди продължават и към прозорците, покрити с плътни щори. Лампионът е красиво допълнение, а малката масичка с цвете върху нея, служи за по-голямо удобство и комфорт.