Дуплекс тапетите са идеално решение за вашата дневна или спалня

Последна редакция на 19/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 783 пъти

Дуплекс тапетите се явяват по-скъпа, но и по-качествена алтернатива на симплекс тапетите. Те са произведени от два слоя хартия и се предлагат в огромно разнообразие от цветове и шарки, така че да паснат на всеки тип интериор. Приложението им обаче остава ограничено до помещения, лишени от влага и голямо количество пряка слънчева светлина, която уврежда тапетите и намалява експлоатационния им живот. Въпреки това обаче, дуплекс тапетите печелят почитатели със своята лесна поддръжка и сравнително ниска цена.

  • Цените за дуплекс тапетите зависят пряко от качеството на използвания материал и избрания десен и най-често са между 7.90 – 15 лв. за ролка с размери 0.53 метра ширина х 10 м. дължина.
  • Този вид тапети можете да откриете на средни цени между 9 и 12 лв. за ролка.

Свързано:

Идеи за хол Тапети - цени

Артистичен, уютен и невероятно гостоприемен – този малък градски дом ще ви спечели с интригуващ дизайн и висока функционалност. Той разполага с една просторна обща стая, в рамките, на която специалистите обединяват кухня и дневна, така че да се постигне по-плавен преход между зоната за готвене и тази за отдих. Кухнята и хола все пак са разграничени визуално посредством избраната цветова палитра. Докато в кухнята доминира изчистеното бяло със семпли елементи от дърво, то холът е обзаведен в скандинавски стил с леки нотки на индустриализъм. Впечатление правят плочките на пода – те притежават нестандартна шестоъгълна форма, като представляват израз на тенденцията за внедряване на повече елементи, възприемащи облика на геометрични фигури, в интериора. Подовата настилка в дневната пък е представена от светло дюшеме, което спомага за усещането за уют и топлина в жилището. Откритата стена с тухли е друго смело решение, което намира място във все повече съвременни домове. Подобен ефект може да бъде постигнат и чрез поставянето на тапет, който наподобява визуално тухлена стена, като това е практично и значително по-достъпно решение. Обзавеждането в дома е семпло и функционално, представено от бял кухненски модул и остров, както и светъл диван в сиво, комбиниран с елегантна холна масичка от дърво.