Плюшкин интериор - кога "колкото повече - толкова повече" не е добра идея

Последна редакция на 18/04/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 906 пъти

Ако сте сред колекционерите и любители на сувенири, талисмани и всякакви вещи - ето как можете да ги вградите в интериорния стил, без да се създава натоварваща атмосфера и прекалено много работа при почистването.

  • Ако предметите ви имат колекционерска стойност - отделете специален стелаж за тях, със стъклени вратички, в който да подредите старателно всичко. По този начин не само ще обособите отделение за своите ценни вещи, но и ще намалите значително количеството прах, което ще се натрупва върху тях с времето.
  • Ако пък просто имате любими сувенири, като декоративни чинии, възглавнички, лампи, огледала и пр. - обединете ги от два основни интериорни стила, като например този вариант тук. Комбиниран е морски дизайн с рустик елементи, където разнообразието от вещи хармонизира чудесно с цялостния вид на помещението.

Виж още: За какво да внимаваме при избора на декорация за дома

Свързано:

Идеи за хол Четирите най-често срещани интериорни грешки

Ако си падате по пищната декорация - ето как можете да я съчетаете ловко и ненатрапчиво. В този дом виждаме една основна тема, а тя е средиземноморска с типичните за нея сини цветове, стари сандъчета, традиционни геометрични мотиви и акценти. Подът е в тъмно дърво, за да може светлото обзавеждане да изпъква на неговия фон. Мек диван в синьо прави стаята уютна, а разнообразните възглавнички се съчетават чудесно с двата фотьойла отсреща. Между тях има допълнителна малка масичка, леко наподобяваща шахматна фигурка. Чиниите на отсрещната стена определено правят впечатление - те са комбинирани в сходни нюанси, традиционни за морския стил. Полилеи и настолни лампи със светли абажури носят своята романтична приглушена светлина, на която нощем можем да се насладим с чаша вино и вкусна вечеря, поседнали удобно на някой от меките бели столчета, заобикалящи тъмната дъвена маса в трапезната зона отзад. Вляво на снимката виждаме и присъствието на старо дървено пияно, сякаш почти изненадващо поставено там, не особено вписващо се с останалата част от интериора. Но то е някак чудато и красиво по свой уникален начин.