Възползвайте се от това, с което разполагате

Последна редакция на 25/04/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 860 пъти

Разбирането, че стени и под, които са решени в бледи нюанси, са предпоставка за скучна и безлична интериорна основа, всъщност е далеч от истината. Възползвайте се от това, с което разполагате - ако това означава дом предимно в бели или други неутрални тонове, то нека фокусът ви бъде насочен към постигането на скандинавски стил. 

  • Затоплете помещението, като прибавите одеяла, възглавници и меки постелки;
  • Снимки или картини в рамки ще внесат индивидуалност върху бялото платно;
  • Меката светлина, като например нисък полилей с бял абажур и крушка с топло жълтеникаво излъчване, ще озари стаята с приятно романтично настроение;
  • Внасянето на акцент е необходимо за стая изцяло в бяло - тъмно-сивото, черното или дори пъстрите багри са добре дошли в малки количества.

Виж още: Впечатляващи идеи за уютна кухня с елементи от дърво

Свързано:

Идеи за хол Как да внесете уют у дома лесно и бюджетно

Какво по-хубаво от това да съкратите значително пътя до по-уютен дом, като го изградите със семпъл дизайн и се фокусирате върху дребните детайли? Скандинавският интериорен стил често може да ви се струва студен или безличен, заради многото бяло, вложено в него, но той е чудесен начин да направите дома си много комфортен и топъл. В тази дневна почти всичко е бяло - от подът, до тавана, включително мебелите, завесите и лампата. За акцент са нахвърляни завивки и наметки по фотьойлите и дивана със сиви нотки, тук-таме по някоя картина с черна рамка или черно-бяло изображение в бяла рамка. Повече акценти няма - а и не е нужно. Естественото обаяние от простичкият дизайн, пухкавите меки одеялца и възгланички върху меките мебели, малката практична кошница в ъгъла за съхранение, винтидж масичката, приятната декорация по прозореца донасят целия необходим комфорт, без много претенции и прекалено полагане на усилия. Разбира се, че ще отбележим дебелата бяла свещ в големия буркан на масата - това е фантастична идея, която ще затопли интериора по естествен и съвсем бюджетен начин, а автентичният и непринуден дизайн е много лесен за постигане със съвсем подръчни средства.