Интересен фокус върху стената

Последна редакция на 28/03/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 1 052 пъти

В днешни дни съществуват всякакви интересни интериорни изобретения. Едно от тях е стенният часовник, чиито циферблат и стрелки са разположени директно върху стената, а механизмът - вграден в нея. Той може да бъде и просто декоративен такъв, без механизъм. За да решите как да комбинирате подобна декорация за дома с останалите елементи в него - проектирайте.

  • Изберете цветова схема - неутрални основи с цветни акценти или цветни основи с неутрално обзавеждане.
  • Сивото е чудесен цвят, който можете да вложите като фон, върху който да градите интересни дизайнерски композиции.
  • Какъв ще бъде цветният акцент на фона на сива стена е ваш избор - подобно "платно" позволява изключителна проява на въображение. Жълто, оранжево, тюркоаз, синьо, дори червено, зелено или лилаво, въобще - каквото си пожелаете. Можете да внесете дори няколко различни акцента, които се връзват помежду си, както е посочено на двете снимки.

Виж още: Сиво в интериора - един рядко предпочитан цвят

Свързано:

Идеи за хол Уникална декорация за дома, която ще го зареди с артистичност

В тези две дневни наблюдаваме сходен дизайн с красиво подбрани цветове и типични декоративни елементи. Идеите тук са изключително семпли, но много добре подбрани, което в резултат им придава привлекателен и завършен външен вид. На снимката отляво диванът е в бледо оранжев цвят, украсен с възглавнички в черно и бяло с черни геометрично преплетени линии. Те, сами по себе си се повтарят напълно идентично и на двете снимки. Повтаря се също и синият диван, поставен там за акцент и комфорт, за подсилване на уюта и симетрията в помещението. В стаята отляво виждаме часовник, чиито елементи са разположени директно върху самата стена със скрит в нея механизъм, който го задвижва. Такъв има и отляво, като при него е малко по-различен самият дизайн. Стените са в тъмно-сив цвят с плавно преливащи от по-светло към по-тъмно оттенъци. Килимчето на земята притежава изчистен бял фон, върху който можем да намерим типични скандинавски рисунъци, наподобяващи бродерия. Завършващ елемент и за двете помещения е лампата, която притежава изключително изчистена и елегантна визия. Цялостното усещане е хармонично, леко и красиво, но постигнато с ловкост и старание.