Дневна, облечена в дънки

Последна редакция на 23/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 1 427 пъти

Не само отделни мебели и декоративни елементи, а и цели помещения у дома можете да преоблечете в непрежалимите си стари дънки. Отличен пример за това е дневната, където разполагате с добър избор за дънкови превъплъщения. Вече ви подсказахме варианта да постелете килим на пода. Що се отнася до холната гарнитура, фотьойли и дивани, пред вас се разкриват поне два подхода:

  • Върху диван, който е с едноцветна тапицерия, например бяла или бежова, поставяте дънкови декоративни възглавнички;
  • Или тапицирате меката мебел с дънков плат, а възглавниците са в контрастни едноцветни или пъстри десени.

Ако искате, добавете също пуф, покривка за холната масичка и абажур за лампа от дънки. Преди да нанесете поредния щрих обаче, огледайте стаята и преценете има ли нужда от още попълнения в декорирането ѝ.

Вижте още: Направи си сам пуф от стари дънки

Свързано:

Идеи за хол Как старите ви дънки се превръщат в оригинални интериорни решения за дома

Запознати сте несъмнено, че съществуват най-различни интериорни стилове, които от своя страна са разделени на всевъзможни вариации. А знаехте и досега, че го има и така нареченият "деним" стил. Характерното за него е, че в обзавеждането му, под една или друга форма, се залага на дънковите материи. Последните могат да са наистина от дънки или добре да имитират такива. Вариантите за присъствието им в интериора са най-различни, като тук конкретно ще видим как са се вписали в една средно голяма дневна в съвременен стил. За последната дизайнери и собственици са предпочели подът да е от естествен светъл дървен паркет. Отсреща и отляво са поставени два компактни двуместни дивана, тапицирани със синя дънкова тапицерия. Всеки от диваните е приютил по две оранжеви и една пъстра декоративни възглавнички. В нишата между двата дивана, които са разположени Г-образно, виждаме тъмна дървена квадратна масичка с бяла лампа на нея. Пред диваните е постлан мек правоъгълен кафяв килим. На него е стъпила правоъгълна масичка от тъмно дърво със стъклен плот и решетъчен дървен рафт отдолу. Върху плота е оставена светлосиня чашка с чинийка за кафе. Зад левия диван в бялата стена откриваме вградена библиотека с открити рафтове е наредени там книги. При отсрещната и лявата стена има големи прозорци, разкриващи зелени дървета отвън.