Докоснете се до магичния свят с обиколка на впечатляващ Хобит дом

Последна редакция на 29/03/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 1 370 пъти

Добре дошли в невероятната хобит къща! Тя се намира в Шотландия и ни пренася в една митична и приказна обстановка. Всяко нещо е на мястото си и всеки фрагмент е изпипан. Виновниците за постигане на изумителния резултат са собствениците на колоритното жилище, които съвсем сами са издълбали дървените елементи и собственоръчно са зашили всички малки детайли. Връзката с природата е силно изразена чрез сливането на дом и земя, а естествените материали са в основата на цялата конструкция. Те са представени посредством спиращия дъха екстериор, който е комбинация от растения и големи камъни, целящи и постигащи максимална достоверност. 

Създаването на подобни проекти е истинско предизвикателство за всеки един строител на сгради, но професионалистите в бранша все по-често си позволяват да предизвикат креативността си и да създават впечатляващи жилища. Позволете си да видите построено и вашето бленувано местенце, като се свържете бързо и лесно с доказани специалисти в нашия сайт. А сега готови ли сте за една приказна разходка в малката къщичка, сгушена в далечното село? 

Свързано:

Идеи за къщи Докоснете се до магичния свят с обиколка на впечатляващ Хобит дом

Малката къща крие истинско очарование. Наподобява познатите Хобит домове, които приютяват дребосъците от приказките. Стиловото е издържана и без никакво съмнение може да се каже, че в нея не живеят хора, а митични създания. Дървеният материал е основният, които е използван за направата на конструкцията. Входната врата е скрита навътре. В началото е оставено място за надзъртане, като то е с кръгла форма и интересна визия. Тук се забелязват металните орнаменти, които създават автентичност и разчупват екстериора. Съчетани са дърво, камъни и метал, за да се превърнат в нещо изненадващо и невероятно. Прозорците са поставени и на тавана, за да допускат естествената светлина в дома. Ниският покрив е стабилен и достатъчно здрав. Растителността преобладава от външната страна на жилището. Тя обгръща стените и стига до земята, като създава визуално усещане за едно преливане. Саксиите намират място из цялото пространство. В градината има дори и малко езеро. То е разположено непосредствено до къщата и внася очарование. Конструкцията може да се похвали със стабилност и масивно изграждане макар и да не е особено голяма. Екологичният дом е скрит в горските местности и изглежда откъснат от света, като по този начин засилва връзката с природата. Впечатляват и изумителен – така биха могли да се опишат трите изображения.