Енергия за бъдещи поколения

Последна редакция на 29/03/2024 от Габриела Санчес
Източник | Видяно 2 009 пъти

Когато за възобновяването на енергия се използват определени уреди, последните изискват поддръжка, а това е свързано с разходи. Пасивните къщи разчитат на отлична изолация, непроницаемост и обновяване на въздуха, вентилация, ефективна отоплителна и охлаждаща система, на основата предимно на природни ресурси. Това съхранява енергията за продължителен период от време, без да е необходимо да се влагат сериозни средства.

А вие кои от предимствата на пасивната къща бихте пренесли в своето жилище? Всяка от идеите си можете да споделите с професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. Заявете проект безплатно, разгледайте профилите и препоръките на изпълнителите, свързали се с вас, и наемете този, който ще ви даде повод да оставите отлична оценка след приключване на заданието.

Свързано:

Идеи за къщи 8 причини пасивните къщи да са образец за енергийно ефективен дом

Когато става дума за енергийна ефективност, изразена чрез начина на построяване и използване на съвременни сгради, то сред първите асоциации попада тази за пасивна къща. Последната използва естествените природни възобновяеми източници по интелигентен и екосъобразен начин, с което си осигурява ефективно отопление и охлаждане. В добавка, част от предимствата ѝ са свързани с перфектно организирана вентилация и непрекъснато обновяване на въздуха със специално пригодени системи. Енергията в една пасивна къща може да бъде преобразувана и съответно използвана за продължителен период от време, като по този начин не се изискват големи финансови инвестиции. На снимката, която разглеждаме тук, е показана именно една голяма пасивна къща. Отвъд модерния ѝ вид се крият всички предимства, свързани с енергийната ефективност. Самата къща отвън изглежда така, сякаш два панела, с тъмен сиво-кафяв цвят, са вмъкнати един в друг. По фасадата забелязваме правоъгълни и квадратни прозорци с различна големина. Една от любопитните характеристики при пасивните къщи, е че при тях отваряеми прозорци липсват. Това не означава автоматично застоял въздух, напротив - специална вентилационна система се грижи за непрекъснатото освежаване на въздуха. Пред къщата се вижда зелена поляна, а около нея има дървета със зелени листа. Небето е синьо, естествено декорирано със средно големи бели облаци.