За какви сгради е удачен едноскатен покрив?

Къщи Съветник за дома Източник

Съвременната архитектура все по-успешно се справя с бягството от строгите кубични рамки. Само допреди няколко десетилетия шансът да видим постройки с неправилни геометрични форми, позволяващи си тотална липса на симетрия, беше въпрос на извънредна дизайнерска дързост. Днес, стига общият градоустройствен план да разрешава, почти всякакъв тип сгради могат да бъдат изпълнени с едноскатен покрив. Последният по-често може да се види при:

  • Модерни офис сгради. Бизнесите, които държат да бъдат разпознавани с луксозен и иновативен почерк, се заявяват като такива още със зданието, в което се помещават. Те могат да са обвързани с нови технологии, дизайнерски студия и др.
  • Търговски обекти. Разчупената архитектура вече не пропуска и местата, в които се предлагат стоки за крайния потребител.
  • Хотели и бунгала. Туристическата ниша все повече залага на по-разчупени решения при изграждането на почивните си бази.
  • Частни имоти и помощни постройки. Има собственици, които предпочитат домът им да е подчинен на по-модернистичните течения. В същото време едноскатните покриви често могат да се забележат при по-непретенциозните бараки и работилници.

Намерете изпълнители в следните категории:

Боядисване Ремонт на баня Озеленяване Виж всички