5 начина за декорация на стълбището

Последна редакция на 20/04/2024 от Диляна Илиева
Източник | Видяно 1 711 пъти

На първо място, стълбите трябва да изпълняват основната си функция, а тя е да ви отведат от едно ниво на друго в дома ви. Щом тази нужда вече е изпълнена, можете да се отдадете върху обмислянето на красива декорация и дизайн.

Ако стълбите ви не са правилно разположени или по някакъв начин възпрепятстват преминването на светлината през къщата, тогава би било по-добре да помислите за реновация. По отношение обновяването или подмяната на стълбището, до някъде процесът е подобен на разбиването на структурна стена.

 Винаги се консултирайте с архитект или специализирана фирма, за да се радвате не само на красиви, но и сигурни за вас и семейството ви резултати. Стълбището винаги свързва и друга част на къщата, така че има много елементи, които да бъдат разгледани.

Свързано:

Идеи за къщи 5 идеи за декорация на стълбището

Виждаме много светла дневна мебелирана в основен цвят бял. В лявата част на снимката има обособен кът пред черна камина е поставен тъмен квадратен килим. Върху него на метални крака има стъклена маса с декоративна чиния върху нея. Симетрично в два срещуположни края на килима има по два кожени бели фотьойла всеки, от които е с по една голяма възглавница от същата материя и цвят. Зад тях са мраморни стъпала със стъклен парапет и метални водачи, те водят към следващия етаж. Зад тях има група от столове и отново маса, което е по високо разположена. В непосредствена близост до френски прозорец в дъното на стаята има кът за четене. Върху голямата подпорна колона боядисана в бяло има окачена картина с черна рамка на дама върху черен фон. За много светлото помещение допринасят множеството прозорци и на двете страни в левия ъгъл на помещението.