Какво ви е необходимо за стъклен парапет?

Последна редакция на 29/03/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 1 532 пъти

Като всяко друго изобретение, един стъклен парапет също се нуждае от материали, които да придадат завършения му вид. Да се запознаем с по-съществените от тях:

  • Стъклени панели. Те трябва да са изработени от много добре закалено стъкло, устойчиво на силни ветрове и удар. Както споделя djendov във форума, “всяка една фирма, до която се допитам, заявява твърдо да е 8.8.1 закален триплекс”.  
  • Захващащи шини. В хода на публикацията ще обърнем внимание на това дали е по-добре да си ги вземете готови фабрични или да си направите захвата сами. Също неръждаемата стомана или алуминият е по-препоъчваният материал.
  • Уплътнител между шините и стъклото. Според автора на темата в “Направи сам” за Стъклен парапет, djendov, това може да бъде “много твърда гума или ПВЦ подложка”.
  • Подходящи анкери и болтове, за които ни напомня същият потребител.

Свързано:

Стъклен парапет за тераса - можем ли да си го направим сами?

Достатъчно голяма тераса, на която можем да се съберем с приятели и заедно да се наслаждаваме както на компанията си, така и на прекрасната гледка навън, влиза в представите за чудесно прекарано време на мнозина от нас. Именно пример за нещо такова ви даваме на изображението, което ви показваме тук. Кадърът е направен от гледна точка на втори етаж на къща или вила. Там очевидно има следно голяма, издължена тераса, с под от кафяви дървени дъски и прозрачен стъклен парапет. Последният е перфектно решение, когато искаме разкриващият се пред очите ни пейзаж, да бъде видим в колкото се може по-голяма мащабност. Създава се усещане за безкрайност и свобода. Поглеждаме през прозрачните стъкла на парапета отляво и виждаме, че едно ниво по-надолу има още една, по-малка тераса, п-скоро балкон, също със стъклен парапет. Този балон е обзаведен с кръгла светлокафява маса, около която са подпрени столове в същия цвят. За декорация е използвана голяма саксия с жълти и червени цветя. Огледалният ефект, който се получава от стъкления парапет, ни позволява да видим тухлената фасада и външен фенер върху нея. А гледката, която се разкрива отвъд, е изобилие от зеленина и свежест, разпростряла се върху полянки и колоните на широколистни дървета. Едно чудесно място за пълна релаксция.