Струва ли си да опитваме да правим стъклен парапет сами?

Последна редакция на 29/03/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 1 772 пъти

Живеете на висок етаж, в населено място, известно с редовните си силни ветрове. Решавате, че искате терасата ви да бъде със стъклен парапет. Той изглежда стилно, красиво, а и ако сте с хубава гледка, няма да губите голяма част от нея заради плътни прегради. Въпросът е - можете ли да си го направите сами? Отговорът в голяма степен зависи от сръчността ви. Също и от добрите ви познания по физика, както ще се уверите от съответната тема в доказалия ефективността си, по отношение на строежа и ремонта на дома, форум Направи сам.

В настоящата статия избрахме за вас по-важните аспекти от дискусията. Те няма да ви научат как да си направите подобно заграждение от стъкло, но ще се опитат да ви ориентират струва ли си да опитвате. А ако все пак за изграждане на парапет предпочитате да се доверите на професионалист, можете да го откриете в нашия сайт.

Свързано:

Идеи за къщи Стъклен парапет за тераса - можем ли да си го направим сами?

Представяме на вашето внимание една очарователна къща, за чиято външна тераса собствениците са избрали да използват стъклен парапет. Както можем да видим, той е изработен с прозрачни стъкла, захванати с метални шини. Под парапета се вижда невисока платформа, а пред нея имаме възможността да се насладим на малка, китна градинка, обособена в правоъгълно пространство. Последното е изградено от бетонови плочки и е с лек наклон. Съвсем на преден план забелязваме свежа полянка с ниско окосена светла зелена трева. Изкушението да се разходим боси по нея е голямо и веднага се запътваме надясно, за да открием там сравнително високи заграждения, направени от вертикални и хоризонтални дървени греди. Те са поставени пред друго крило на разглежданата къща. То е едноетажно, с кафява фасада и сивокафяв покрив, върху който виждаме и покривен прозорец. Същата сиво-кафява гама върху фасадата и покрива е избрана и за крилото на къщата, което виждаме отляво. Любопитното при него е, че трите прозореца, които забелязваме, са с червена дограма, която ясно се откроява на общия неутрален фон. Зад споменатия вече стъклен парапет е разположена, отляво, следно висока тъмнокафява саксия с бели и червени цветя. Почти центрано са позиционирани маси и столове за хранене или за поднасяне на кафе, в зависимост от това по какъв повод са решили домакини и гости да се съберат. В десния ъгъл ни очаква висок кафяв чадър, който обещава спасяваща сянка от силните слънчеви лъчи.