Фибран или стиропор?

Последна редакция на 20/04/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 1 645 пъти

Гаранцията за качествено изпълнение на вътрешна или външна изолация, която да бъде ефективна и същевременно стабилна, е важна за всеки един предприел такава стъпка. Сходството на двата изолационни материала, разглеждани в настоящата публикация, дава възможност те да бъдат взаимозаменяеми.

  • Стиропорът е по-изгоден от финансова гледна точка, но дали е достатъчно надежден? Според майсторите използването на стиропор в панелно жилище с ширина от 5 см е напълно удачен и приемлив избор. Не така стои въпросът обаче при бетонните домове.
  • Фибранът се слави с качеството си и осигурява трайност и издържливост. При добре обработени предварително стени, характерните за него предизвикателства, свързани с конденз и мухал, също могат да бъдат преодолени. 

Ако все още се колебаете кое е правилното решение и желаете да получите конкретни оферти спрямо материала и големината на вашия дом, доказаните професионалисти в бранша са готови да помогнат! Заявете безплатно вашия проект в MaistorPlus и в кратки срокове ще получите различни предложения. Разгледайте профилите на кандидатите, както и препоръки от предишни клиенти за работата им. В случай че откриете този, който максимално покрива изискванията ви спрямо разполагаемия бюджет и срока за изпълнение, наемете го, а след финализиране на заданието, оставете своя отзив в сайта. 

Свързано:

Идеи за къщи Майсторите дават отговор на въпроса: фибран или стиропор?

Строителството на жилище изисква сериозна подготовка, започвайки от планиране, консултиране и вземане на най-добрите организационни решения. Изготвянето на проект трябва да бъде съгласувано с професионалист, разбиращ от тази дейност. Изборът на място, където да се построи също е наложително. Следват решения между вечната дилема за едноетажно или двуетажно жилище. Това се съобразява с разполагаемата земя и от нуждите на семейството. Домът на един етаж е подходящ за семейства, които искат повече простор. Тя предполага големи помещения и широки стаи. Навлизането на повече светлина е важен фактор. Жилището на два етажа е правилният избор за големи семейства с необходимост от повече стаи. Притежаваният парцел, на който ще се строи може да бъде по-малък и да се заложи на по-голяма градина. Тук представената къща е на два етажа. Тя е голяма и стабилна конструкция. Вижда се как в момента се извършва ремонт по фасадата и покрива. Поставено е скеле, което обгръща дома. Прозорците са наредени паралелно едни до други. Покривът има триъгълна форма и е голям и стабилен. Забелязва се, че майсторите отстраняват повреди по него. Няма голяма градина, а само малко налично пространство пред входа. Оградата е ниска и дървена. От другата страна за преграждане са използвани високи живи храсти.