Фибран за вътрешна изолация

Последна редакция на 19/04/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 1 908 пъти

Майсторите са категорични – фибранът е по-подходящият материал за вътрешна изолация на дома. По отношение на това дали фибранът да бъде 5 или над 5 см, те са на различни позиции:

  • Според някои от тях е хубаво да се заложи на по-тънък слой, за да не се отнема излишно пространство в дома.
  • Други съветват за по-голяма плътност, която ще гарантира подобрено топло и шумоизолиране. 

Проблемът при изолацията с фибран са кондензът и мухалът на стените. Последните трябва да бъдат добре обработени, за да не се стигне до сбъскване с въпросната неприятна ситуация. За вземане на най-подходящото решение, което да бъде ефективно спрямо размера, жилището и бюджета, консултацията с професионалисти е най-разумното решение. Ако сте достатъчно опитни и сами сте предприели дейността, може да се включите във форума „Направи сам“, да разкажете за процедурата и да дадете коректни съвети на ентусиастите.

Свързано:

Майсторите дават отговор на въпроса: фибран или стиропор?

Топлите месеци са времето, в което се извършват всички отлагани ремонтни дейности. Времето позволява работа, която трябва да се свърши. Често се случва изненадващите повреди да променят тези планове и да наложат незабавни мерки. В тези случай трябва да се отреагира сравнително бързо, защото това може да доведе до по-сериозни щети. Такива могат да бъдат проблемите с ел-инсталацията, проблеми с тръбите и дограмата. Тези неща изискват незабавна реакция. Нещо, което понякога остава на заден план е изолацията на жилището. Тя има много предимства и може да донесе значителни улеснения. От една страна, поставянето ѝ намаля сметките за ток и задържа повече топлина през студените месеци. Тук идва въпросът и коя е изолация е подходяща за моето жилище – дали външна или вътрешна. И двете имат своите предимства, но това трябва да бъде съобразено с вида и големината на жилището. Трябва да се има предвид и фактът, че при поставяне на външна изолация на апартамент ще се наложи използването на скеле, което ще оскъпи дейността. Ако сте решили тя да бъде точно такава след консултация с професионалист, тогава този факт не трябва да ви притеснява, тъй като това е дългосрочна инвестиция, за която си заслужава.