Кои фактори са от значение при избора на изолация?

Къщи Съветник за дома Източник

Припомняме, че изолацията е един от най-добрите начини за намаляване на сметките за отопление през студения сезон. През летните месеци държи прохладно, а освен това осигурява шумоизолация и висока устойчивост. Съществуват различни фактори, с които е добре да се съобразим, когато вземаме решение дали да изберем фибран или стипопор за изолационен материал. Да се запознаем с по-важните от тях: 

  • Повърхността, върху която поставяме изолация. Според специалистите бетонът се изолира с фибран, докато за тухлата е по-подходящ стиропор. Тук те изтъкват, че при старото строителство използването на фибран също няма да е грешно. Обикновено се залага на него заради по-голямата му якост.
  • Големина и разположение на жилището. Ако говорим за едноетажен дом, изолирането, било то с фибран или стиропор, ще бъде сравнително улеснено. Не това очаква обаче притежателите на апартаменти на високите етажи, за които при външна изолация ще се наложи използването на скеле и алпинисти, а това може да затрудни и удължи работата. 
  • Климатът също оказва влияние, макар и да не е водещ критерий. 

Намерете изпълнители в следните категории:

Боядисване Ремонт на баня Озеленяване Виж всички