Еднакви размери, различна визия

Последна редакция на 24/04/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 2 350 пъти

Преди да изберете на каква къща ще се спрете, трябва ясно да определите нуждите на семейството и разполагаемия бюджет. Това ви дава начален старт, откъдето да започнете. Според специалисти едноетажният дом излиза доста по-скъпо, най-вече заради го-големия покрив и по-големия фундамент. Експертите дават пример за това:

  • При 170 кв.м. на един етаж фундаментът е 170 кв.м. А при два етажа от по 85 кв.м., е 85 кв.м. (по площ). Монолитното строителство, което има широко разпространение в България, може да се замени с немонолитно напълно безпроблемно. Алтернативните му варианти са метал и дърво.

Свързано:

Идеи за къщи Специалистите отговарят: Едноетажна или двуетажна къща за българските домакинства

Вечната дилема между едноетажна или двуетажна къща предполага много въпроси. Всяка една от тях крие преимущества и недостатъци, но крайното решение се взема на база необходимостта и средствата. Често плюсовете на едни са недостатъци на другите, но най-важно от всичко е индивидуалният избор. Снимките представят две невероятни къщи. Първата от тях е едноетажна. Тя е светла и приветлива. Тя е обособена и пред вратата, водеща към двора е излята плоча. Тя е на нивото на къщата и има стъпала. Покривът е нисък и добре направен. Края му е като навес, за да предпазва от природните условия дадената част. Виждат се гредите и улуците. Вторият дом е двуетажен. Той впечатлява с красива визия и модерно излъчване. Върху част от първия етаж има навес. Той е остъклен и превърнат в прекрасно помещение за посрещане на гости, похапване или отмора. От него гледката навън е чудесна. Изградени са тераси, на които може да се излезе. Неравните площи, на които са построени жилищата не спира строителите. Местата са изравнени и пригодени. Градините са засяти с райграс и са достатъчно просторни, за да поставят пейки, беседки или да се обособи зона за отдих. Външната фасада е от мазилка, а екстериора е от изчистени форми и светли цветове.