Направете правилния избор

Последна редакция на 28/03/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 1 777 пъти

Скатният покрив присъства като основен елемент в строителните практики и се е превърнал в традиционен избор при изграждането на истински уютни и сигурни домове.

Керамичните покривни системи Tondach притежават характеристики, които превръщат покрива в символ на дом, а не просто в представа за връхна точка на жилището.

Свързано:

Идеи за къщи Скатните покриви - устойчивост, качество и красива визия

Представата ни за уютен дом в много от случаите се свързва с живота, който можем да имаме под покрива на някоя къща. Разбира се, че съществуват и достатъчно комфортни апартаменти, но трудно ще чуем някой да си мечтае за двустаен апартамент в гората например. И въпреки че поддържането на една къща е свързана понякога със сериозни разходи, още повече, че към нея често вървят двор и градина, които също искат грижи, тя се оказва предпочитан избор за немалко хора, които могат и искат да си позволят първоначалната инвестиция, свързана с нея. Да погледнем сега към снимката, която е представена на нашето внимание тук. На нея виждаме класическа къща, тип вила, със скатен покрив. Къщата е на два етажа, като вторият, както можем са се досетим от силно скосените стени, е мансарден. Преди да влезем в двора на къщата, трябва да минем през двойна сива порта, която е с вертикални греди в горната си част. Вдясно от портата откриваме мрежеста бяла ограда, с каменна основа, край която ни посрещат високи храсти с бели и розови цветя. Стените на къщата, поне частта от тях, която се вижда, са облицовани в естествено дърво. При по-късата ѝ част, между двете скосявани на покрива, забелязвам средно голям вертикален и тесен прозорец, а самият покрив е покрит с тъмно розови керемиди. В двора на къщата, освен споменатите вече цветни храсти, ни очаква зелена поляна с ниско окосена трева.