Какво да попитате, ако искате да монтирате студен покрив

Последна редакция на 20/04/2024 от Габриела Санчес
Източник | Видяно 2 137 пъти

Въпреки изброените предимства на студения покрив, изборът за монтажа му следва да бъде взет, след като сте сигурни, че е подходящ за вас. Ето какво е добре да попитате:

  • Какви са изискванията по самия проект за изграждане на покрива? По-конкретно, какви да са материалите, с какъв наклон трябва да бъде покривът. За да сте сигурни, че вземате правилните решения, консултирайте се със специалист.
  • Какви са строителните изисквания за сградата и района, където живеете? Студеният покрив оказва влияние не само върху сградата, към която се изгражда, но и върху околната среда. Това налага необходимостта да се провери дали в квартала, района, където живеете, е разрешено изграждането на подобно сградно покритие. Също и какви материали са допустими, има ли изисквания за начина на монтиране.
  • Струва ли си цената на студения покрив спрямо по-ниските сметки за електричество? При само боядисан в бяло покрив, намалявате сметките си с 20 %, а когато се изгради цялостна покривна система, този процент е дори по-висок. Сами можете да прецените доколко цената на студения покрив е рентабилна.

Свързано:

Идеи за къщи Какво трябва да знаете за студените покриви