Дълготрайни ли са новите конструкции?

Последна редакция на 20/04/2024 от Сузана
Източник | Видяно 1 357 пъти

Една сглобяема къща може да надживее няколко поколения, и това го е доказала практиката. Противно на очакванията на хора, родени и привикнали към панелките, дървото е изключително устойчив и неподатлив на времето материал, стига да е защитен от влага. Дървените къщи имат и друго много съществено предимство пред монолитното строителство. Те са многократно (близо 10 пъти) по-леки, а съединенията между отделните елементи са еластични.

Поради това те са много по-устойчиви на земетресения. В това отношение при монолитните се налага специално допълнително укрепване, което ги оскъпява. Сглобяемите къщи са много подходящи и при застрояване върху нестабилни терени - със свлачища или високи подпочвени води (поради плитките основи). Когато изтъкваме предимствата на новото строителство, трябва дебело да подчертаем, че там голямата инвестиция е свързана с използването на най- съвременни материали и модерното вътрешното обурудване. Но със сигурност тази инвестиция с годините се отплаща щедро.

Ако след прочетените дотук редове сте взели решението за пасивна или нискоенергийна къща, но ви е необходим специалист за изграждането ѝ, не се колебайте да потърсите помощ от регистрираните в MaistorPlus специалисти. Заявете проект към тях, напълно безплатно и без обвързване, спавнете оферти, запознайте се с оценки от предишни клиенти и вземете най-удачното решение. 

Свързано:

Идеи за къщи Пасивна, нискоенергийна или монолитна къща – какво да изберем?