И все пак - едноетажна или двуетажна къща?

Последна редакция на 28/03/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 2 468 пъти

Поставяйки двата варианта върху везната, установяваме, че всеки от тях крие плюсове и минуси. Трудно е да се каже кой е по-добрият вариант, защото правилният изобр зависи от нуждите и възможностите, с които всеки от нас разполага.

Двуетажната къща има по-ниска цена на квадратен метър, но се поддържа по-трудно и разходите за отопление са високи. Може да се каже, че тя предоставя търсения уют, удобство и специално обособяване на помещенията. Градината ще бъде достатъчно голяма за похапване и отмора.

От друга страна, къщата на един етаж може да ви излезе по-скъпо, но за сметка на това ще разполагате с просторни помещения, напълно осветени и пълни с комфорт. Лесно може да комбинирате стаите и да платите по-малко за отопление.

За построяването на вашия мечтан дом се доверете на строителите, регистрирани в MaistorPlus. Заявете проект напълно безплатно и получете различни оферти, които да сравните.

Свързано:

Идеи за къщи Специалистите отговарят: Едноетажна или двуетажна къща за българските домакинства

Изборът на правилното жилище е изключително важен. Дългосрочната инвестиция трябва да бъде най-подходящата и добрата. За нея се съобразяваме с нуждите, които всеки има, желанията, които се опитваме да задоволим, както и средствата, с които се разполага. Изображението представя две различни двуетажни къщи. Изборът на такъв дом има своите предимства и недостатъци. Първият от тях е възможността за много стаи. Това обаче води до по-трудно отопляване. Светлината в тези помещения е ограничена, тъй като стаите са дълбоки. Стълбата също отнема от пространството. Наличието на градинска площ доста променя нещата. Там може да отглеждат растения, да се изгради беседка или да се обособи зона за отдих. Дворът дава множество възможности, от които всеки може да се възползва, но изисква и голяма поддръжка. Тук фасадата на къщите е светла и приветлива. Заложено е на семплата визия, като традиционният български дом е изграден по модерен начин. Навесите са изградени целна, за да може там да се поставят места на хапване. Прозорците са големи и позволяват на естествената светлина да навлиза без проблем в дома. Къщата на един етаж контрастира. Тя по нищо не отстъпва на височината и визията на другите две. Красивите жилища впечатляват с добри решения, чудесен краен резултат и изискан екстериор.