Отворено пространство срещу повече помещения

Последна редакция на 16/04/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 2 042 пъти

Едноетажните къщи често обединяват хол, трапезария и кухня в едно общо помещение. Традиционното разделяне на стаите със стени и прегради се заменя от откритост и простор в дома. Това е и основният мотив при избора на къща на един етаж. Окачените тавани и просторните прозорци често са приоритет тук, за да се създаде удобна и красива зона, където цялото семейство ще иска да се събере. Освен това поддръжката е по-лесна, отколкото на големите им половинки.

Двуетажните жилища също имат своите предимства. Те залагат на по-голяма площ, повече стаи и уединение. Това е идеално решение за големи семейства. Обикновено спалните са разположени на горния етаж и имат повече самостоятелност, но стълбата, водеща до тях, често намалява пространството. Ползата им идва и от малкото на брой външни стени, изложени на метеорологичните влияния. Така те са доста по-ефективни и не се губи от топлината или прохладата през съответните сезони.

Свързано:

Идеи за къщи Специалистите отговарят: Едноетажна или двуетажна къща за българските домакинства

Изображението е колаж от три снимки, представящи различни къщи. Всяка от тях е впечатляваща, красива и носи съчетание между традиционния и модерен дух. Всички те са едноетажни, просторни и удобни. Първата е в зелено. Тя привлича вниманието и грабна погледа още в началото. Придържа се към класически вид и семпла визия. Другите две къщи са в светло оранжев цвят. Свежестта кипи от тяхната визия. Фасадите им са елегантни и изчистени. Прозорците заемат голяма част от стените. Това допуска голямо количество естествена светлина в дома, а и придава много стилен екстериор. Пространството около всеки дом е обособено. Забелязва се наличното дворно пространство. Там се виждат засадени растения и райграс. С наличната градина би могло да се направи зона за отмора и релакс. Има възможност за поставяне на маса за хапване, а дори и беседка.