Възприемайте дома си като мащабен и завършен проект с взаимно допълващи се елементи

Последна редакция на 28/03/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 10 375 пъти

Често при ремонт на дома се стремим да закупим материалите възможно най-рано, а в процеса на работа установяваме, че сме пропуснали някой малък, но изключително важен детайл. За да избегнете подобен неприятен развой, си създайте цялостна концепция за облика на къщата. Заложете на възможно най-практичното и достъпно решение, като пречупите представата си за дизайна на къщата през функционалността на всеки отделен елемент. Ако например къщата ви е на един етаж и разполага с малки прозорци, изграждането на плосък покрив със сигурност няма да е най-удачното решение. Затова започнете планирането от онези елементи, които впоследствие по-трудно бихте могли да промените. Когато отидете в близкия магазин, за да си набавите необходимите материали за боядисване на фасадата, вие трябва да сте наясно с всички онези елементи и детайли, с които тя неизбежно ще си кореспондира.

Ето защо е важно да потърсите помощ от специалист, който може да ви предложи най-удачното решение за фасадата на къщата, съобразено с нейното местоположение и особености. За да получите изчерпателни оферти от изпълнители, е необходимо само да пуснете заявка в MaistorPlus, при това напълно безплатно и без допълнително обвързване!

Свързано:

Идеи за къщи Кой е перфектният цвят за фасада на къщата?

Къщата трябва да олицетворява вашата лична представа за мечтано място за живеене, затова съобразете нейния вид със заобикалящите я постройки, но не я лишавайте от идентичност. Пример за успешно съчетание между идеята на собствениците за красив дом и постигането на завидна функционалност, е тази страхотна къща на три етажа. На първо място впечатление прави изчистената бяла фасада, която е приятно разнообразена от някои дребни участъци, покрити с естествен камък. Те от своя страна се сливат с каменната настилка пред дома и по този начин се получава един завършен и наистина красив екстериор. Дървото е доминиращ материал не само в интериора, но и във външния облик на дома, като тук обхваща дограмата, парапетите на просторните тераси, като се превръща и в стабилна основа за класическия скатен покрив. Парапетите на терасите са може би най-интригуващия елемент от къщата, който привлича погледите на гостите още от прага на просторния двор. За направата им е използвано висококачествено дърво и стъкло, което придава елегантност и стил на екстериора. Дървеният навес над една от терасите пък прави тази част от дома подходяща за обособяване на удобно кътче за отмора и релакс дори в по-хладните и дъждовни дни.