Коледна украса за еклектичен интериор

Последна редакция на 19/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 1 001 пъти

Да се обединят на пръв поглед взаимно изключващи се интериорни фрагменти в един дом е висш пилотаж в интериорното майсторство. Този, който без проблем ги овладява успешно, е еклектичният стил. Благодарение на него можете да съберете в дневната си уникален кожен рустик фотьойл и ниска правоъгълна модерна масичка. До тях е съвсем в реда на нещата да застане индустриален метален стол, само на крачки от минималистична кухня с трапезария.

Точно толкова шарена и смела трябва да бъде и еклектичната ви коледна декорация. Сами избирате дали да бъде по-изчистена и модернистична или добре познатата традиционна с празнични дръвчета, венци и чорапчета.  

А ако имате нужда от професионален съвет как да обзаведете дома си в предпочитания от вас стил, доверете се на интериорните архитекти, регистрирани в MaistorPlus. Изпратете своя проект към тях, напълно безплатно и без обвързване, и до 24 часа ще получите атрактивни оферти. Можете да ги сравните и да разгледате бизнес профилите на изпълнителите, където ще откриете и препоръки от предишни клиенти. Изберете с кого да работите според изискванията си, а след финализиране на задачата, поставена от вас, споделете своята оценка в сайта.

Свързано:

Украсете подходящо за Коледа според интериорния стил на дома си!

Всякакви противоречащи си фрагменти могат да съжителстват успешно в дома ви, ако сте предпочели за него еклектичен интериорен стил. Но въпреки че е известен с това, че обединява в себе си тотална интериорна каша, в него си има логика, което го спасява от опасността да се превърне в кич. Заради многоликата си природа еклектичният стил търпи в себе си разнополюсни експерименти и по отношение на коледната украса. Точно това ще ви демонстрираме чрез колажа от три снимки, показан тук. Да погледнем първо голямата снимка отляво, където коледната украса е сравнително скромна. Състои се от деликатно присъстващи клонки, които се виждат над подредена с винтидж чинии трапезна маса, която е с жълта основа и дървен кръгъл плот. Около масата са наредени три метални стола в индустриален стил и два кожени стола. Горе вдясно откриваме кухня с бял кухненски модул и трапезария с дървена правоъгълна маса и сини столове. На границата между двете зони е поставена коледна украса от естествен зелен гирлянд. Над масата се спуска изящен дизайнерски полилей, а подът от ламинат осигурява добър контраст на белите шкафове в дълбочина. За финал поглеждаме към снимката долу вдясно. Там, над кремаво бяла камина, открояваща се но фона на оранжева стена, са окачени коледни чорапчета. Вляво от нея е поставено голяма коледна елха, която на върха си има златна коледна звезда. Вдясно от камината откриваме кожен кафяв фотьойл с коледна декоративна възглавничка в него.