Кое е най-удобното място за разположение на трапезарията у дома?

Последна редакция на 19/04/2024 от Розалинa Думанова
Източник | Видяно 1 590 пъти

Перфектното място за позициониране на трапезарията вкъщи е между кухнята и хола. Когато помещението е общо, масата за хранете трябва да е в близост до кухненския бокс, а също и до зоната за почивка и релакс. Така създавате свързаност, която води до усещане за удобство и уют.

  • В интериора на този апартамент, дизайнерите са разпределили изключително функционално различните елементи от обзавеждането.
  • Кухнята не е голяма, но е практично разположена в дъното на помещението.
  • Трапезната маса е позиционирана непосредствено до кухненския остров.
  • А в другата част на помещението, мястото е заето от масивната мека мебел, създаваща уютния облик на всекидневната.

Свързано:

Вдъхновяващ апартамент в Украйна!

На този колаж от три снимки ви представяме едно средно голямо помещение, побрало зоната за хранене, всекидневната и кухненския бокс в едно. Модерният стил е водещ в интериора, но малки акценти, като индустриални елементи или снежнобели скандинавски нюанси, разчупват облика на помещението. На снимката вляво виждаме отблизо дизайна на столовете за хранене - семпъл вид, бял цвят и леко в индустриален стил. На заден план се забелязват и множеството кухненски рафтове, които побират всички готварски подправки, колекцията от книги с уникални предложения за обяд или вечеря, или малки декоративни детайли, внасящи динамика в интериора. Естествената зеленина е красив акцент, който покрива голяма част от стената вляво, а стъклените врати към балкона внасят изобилие от слънчеви лъчи и светлина в пределите на помещението. Трапезната маса е с класически дизайн и правоъгълна форма. Белият цвят е основен, а разположението й е непосредствено между кухненския бокс и зоната за почивка и релакс. На снимката горе вдясно, можем от по-далечен план да видим разположението на масата за хранене, кухненското обзавеждане, а също и част от дневната. Вляво е разположен масивен диван, а непосредствено срещу него виждаме малка холна секция, стена, покрита от естествено дърво и окачен телевизор. Висящата лампа над трапезната маса разчупва интериора и създава динамика в обзавеждането.