Премахнете масивните прегради между помещенията

Последна редакция на 17/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 7 144 пъти

На пръв поглед тук кухнята и дневната се помещават в едно общо отворено пространство. Те обаче са визуално отделени посредством различната подова настилка и интересната тухлена преграда, която създава усещането за две напълно различни помещения. Едното е подчинено на индустриалния стил и съчетава интригуващи артистични елементи, докато в другото акцентът се явява минималистичният дизайн на кухненския модул. Така впечатлението за един по-просторен дом е съчетано с желанието на собствениците за създаване на две по-малки, но уютни стаи в рамките на общото пространство.

За реализирането на тези, а и още много други интериорни идеи, се доверете на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus! Запознайте се с техните профили и оферти напълно безплатно, като заявите проект още сега!

Свързано:

Хитро решение за компактни жилища - обединете хола и кухнята в едно

Обединяването на хола и кухнята в едно общо помещение е все по-често срещано решение в съвременните жилища. Целта е да се усвои максимално наличното пространство, като се създаде по-комуникативна и приятна атмосфера, подкрепена с красиво и практично обзавеждане. Тук тази идея е реализирана чрез премахване на стената между кухнята и хола, така че двете стаи да станат по-светли и просторни. За визуалното им разграничаване обаче дизайнерите залагат на различен цвят подова настилка, като в кухнята съответно откриваме тъмно дърво, а в хола – светъл класически паркет. Леката индустриална нотка в обзавеждането тук е подкрепена от дизайна на мебелите и частичната тухлена преграда, която „скрива“ трапезарията от дневната. Непосредствено до зоната за хранене е разположен бял кухненски модул, който заема изцяло една от стените в кухнята, като грабва симпатиите със своя минималистичен дизайн и елегантно излъчване.