Геометричните форми като акцент в кухнята

Последна редакция на 18/04/2024 от Дора Пенкова
Източник | Видяно 719 пъти

Макар и сравнително компактно, това помещение е достатъчно широко, за да обедини кухня и трапезария, съчетавайки отделните елементи по уникален начин. Акцентът неминуемо пада върху стените, облечени в плочки, чийто дизайн набляга на геометричните форми. Последните са още едно удачно интериорно решение за малкия ви кулинарен кът, особено когато желанието ви е да му придадете модерен и разчупен облик.

Ако искате да превърнете и вашата малка кухня в любимата стая от апартамента, в която се случват кулинарни чудеса и всичко е прибрано на удобно за вас място, може да се консултирате с вътрешните дизайнери, регистрирани в MaistorPlus. Те ще ви помогнат да реализирате своите идеи и ще ги надградят. Можете да заявите проект напълно безплатно и на база получените оферти да изберете тази, която се доближава най-много до вашите нужди и изисквания.

Свързано:

Идеи за кухня 4 идеи за компактни кухни със запомнящ се дизайн

Достатъчно широка, тази стая обединява кухня и трапезария, съчетавайки отделните елементи по запомнящ се начин. В лявата част на кухнята се намира трапезарна маса с дървен плот и тъмни метални крачета, обкръжена от столове с дървени крачета и тапицерия в много мек нюанс на червеното. Цялата стена тук е покрита със светли плочки, които са разграфени на малки триъгълници, някои от тях запълнени в сиво и черно. Два малки рафта на стената приютяват саксии с билки и различни подправки, а двете лампи , висящи от тавана, затвърждават геометричната линия в стаята. В дясната част се намират кухненските шкафове и уреди. Шкафовете са на три нива - най-ниското е в синьо, а най-високото в наситено жълто. Средното ниво шкафове е изработено от дърво, съчетано с кухненския плот и гранитогреса в същия нюанс. За кухненски гръб тук са избрани плочки, оформящи контурите на големи кубове. Пред тях, в тон с кухненските столове, откриваме настолен миксер, който е верен помощник на всеки, обичащ да посвещава част от времето си в приготвяне на различни тестени изкушения. За разлика от миксерите, които трябва да държим и направляваме, настолните вършат всичко сами с продължителност, която сами определяме. Така пестим време и усилия, а различните бъркалки и нива на скорост ни дават още повече свобода на действието.